Saturday, August 21, 2010

on the way

cerita detail boleh baca kat blog mama...

lepas settle imegresen dan naik train, terus kitorang jalan dengan kadar lepak2 ke gate yang sepatutnya. siap ambil gamba lagi, barulah kene dengan konsep jalan lepak2.



sampai aje kat gate, rupanya kitorang ialah orang last ke second last camtu la, yang board the plane. ha, nak lepak sangat kat. tempat duduk belakang sekali. dah masukkan hand luggage kat compartment atas, terus duduk, pakai belt n ready for take off. sempat lagi sms, then offkan handphone.


oh, kami ialah tak puasa, maaf yar. aku rasa, makanan MAS ni makin lama makin sikit la. ke aku yang makan makin lama makin banyak? ntah.. tapi sedap still sedap. hahahaaaaaa


dikala bosan-bosan tengok movie, jalan2 dulu sekitar kawasan yang ada. bukak tingkap, pergh, view sangat cantik! subhanallah!





oh, cik pramugari sangatlah chanteks! baik aje. mintak suma dapat. maklumlah, ada la dalam 10 orang out of berapa ratus orang dalam plane tu yang malaysian kan. so suma dapat. mintak aje.


masa ni dah nak dekat sampai dah, lagi beberapa minit nak landing. eksaited kah?


landing aje, terus ke connecting flight. aku rasa London heathraw ni dah renovate airport die kasi besar lah. pasal siap kene naik bas lagi nak ke terminal connecting flight tu, then kene jalan dalam 20 minit lagi nak sampai ke gate. of course la dengan imigresen UK yang panjang beratur lagi. so kitorang ada lebih kurang 20 minit aje lepak2 duduk2 n amik2 gamba..

dalam bas ke terminal 1, connecting flight


oh, WH smith. we miss you!



Sebenarnya beg tu berat macam batu.


landing di dublin, keluar dari flight, pergh. WESTLIFE you all!


konsepnya : control macho!


settle imegresen ireland, terus keluar dan collect luggage..


mama terus cari info untuk bermalam di  Travelodge kat dublin pasalnyer bas ke limerick ialah esok paginya. kitorang naik teksi ke travelodge, sampai aje semua pengsan kepenatan.

2 comments:

♥ Izzah Marzuki said...

whoaaaa.. kak izzah ialah sangat jeles okeyyyyy.. - tiru style aliaa.. haha.. ok take care.. bestnye bestnye nanti nak travel gak laaaaaaaa jejauh.. :D

haslina said...

tumpang sekaki GEMBIRA melihat alia n mama n adik2...

sungguh ibarat org jauh balik ke kejauhan itu kembali..hikhik...

;))
hug..