Tuesday, November 23, 2010

advert


manader advert. aku belum bercita-cita lagi nak buka kedai makan. masak pon campak-campak. karang orang tercampak pulak makan masakan aku. eh!

Recipe...

bahan-bahan:
1) potato (ikut la nak saiz besar mane pon)
2) butter

Filling (boleh pilih nk letak 1, 2 or 3)-
1) grated cheddar cheese
2) baked beans dalam tin (kat mane2 pon ada)
3) ready made coleslaw (kat mane2 pon ada - kfc pon ada)
4) tuna mayo (kat mane2 pon ada)
5) egg mayo (rebus telur. ambil telur putih sahaja. hancurkan telur tu dan tambah mayonase)
6) prawn mayo (peeled and cooked prawn + mayonase)

paling femes skali - cheese + baked beans (pasal simple n senang)

cara2nya -
1) basuh potato bersih2. then balut dengan aluminium foil
2) panaskan oven (pegi aje masak kat rumah mama), 180 darjah.
3) masukkan potato yang dah dibalut tu dalam oven. masak lebih kurang 1 hour jugak, sampai potato tu lembut. cuba tekan potato tu, kalo lembut, dah masak.
4) keluarkan potato dari aluminium foil, letak atas pinggan / mangkuk.
5) belah dua or empat, letak butter sikit atas potato
6) then letak filling ape yang nak - contohnya : cheese, then baked beans n coleslaw.
7) baked beans tu bukak, tuang dalam mangkuk n panaskan dalam microwave. lepas dah panas baru tuang.

selamat mencuba! 

2 comments:

Ribbon Clown said...

chantek pic ni.. nk buat tuk adam lah.. hehe

aliaaroslan said...

ribbon clown - sihat pon sihat pasal bakar, tak goreng :)