Saturday, November 13, 2010

sambil

sambil buat kerja, sambil fikir.. harini nak bersilat-judo ape ye? sambil duk tengok tv kat tempat golek-golek ni, fikir-fikir nak masak kari ayam je dengan telur dadar.

roasted chicked and potato

tapi, bila ayam dah tawed, campak-campak herbs, seasoning, salt, etc, including the killer ingredient - rosemary. selamat dah marinate.

ingatkan nak makan dengan nasi putih panas-panas. sodap tu dengan ayam bakar. tapi tukar selera lah, basuh-basuh kentang, potong dua, masuk skali dalam marinate ayam tu.

biar dia absorb semua perisa, masukkan dalam baking tray, ke dalam oven lah dikau semua.


sementara nak tunggu chicken n potato masak, teringat pulak yang Sengih nak makan bubur jagung.


bahan-bahan:
jagung - 2 tin
sagu - 1/2 cawan
skimmed milk - 500ml
gula - 7 sudu besar

kaedahnya:
masukkan semua ke dalam periuk dan masak sehingga sagu kembang.


tapi dah siap masak bubur pon, ayam tak siap lagi. so blasah dulu bubur jagung setengah cawan. hehe..

sejarah hari ini - takde pon makanan lebih. semua settle. apakah kerna kelaparan ataupon???

6 comments:

DrSinga said...

'Sengih' tau kan..dia dipanggil 'sengih'

kiut!!

h4ni3 said...

mesti sedap sangat tu..
tu pasal abess licin ;)

aliaaroslan said...

DrSinga - dia tau tu. pastu perasan lelebih. hihi

aliaaroslan said...

DrHanie - takpon sebab cuaca sejuk, semua takde aktiviti lain kecuali makan dan makan lagi. hehe

orang said...

oh bubur jagung yang mengiurkan...

aliaaroslan said...

orang - memang. tu yang licin tu...