Sunday, August 22, 2010

konon nak memancing sangat

tempat : shannon river, limerick, ireland


tahap kesejukan yang melampau di pagi hari, sungguh tidak mematahkan semangat kami untuk keluar bergambar sakan di shannon river. niat dihati nak singgah kat castle king john, tapi tutup lah pulak di hari ahad ini. maka kami berposing sakan di tepi sungai sahaja.


oh, mestilah ada itik (kah?) disitu. tak sejukkah kah mereka sesejuk kami? tangan semua simpan dalam poket!


awan ialah sangat gloomy bagaikan suruh kitorang balik rumah. tapi dengan semangat yang tegar (ke?) kami teruskan juga misi dan visi hari ini.


widad baju dengan 3 lapis pon nak sejuk2 lagi. tapi die posing paling sakan sekali. cissssss!





jangan curik buoy ni. nanti karang kalau ada emergency case, mane nak carik pelampung yu ol? kalo badan sihat macam aku ni takpelah, boleh terapung sendiri.



aku rasa time ni air suruh lah. eh, kat sungai pon ada pasang surut kah? air die deras, tapi boleh ke mancing? ke mancing lagi best kalau air deras? any pemancing tegar di luar sana mau komen?


eleh, alim tu asyiklah nak meleseh. aku suruh panjat pokok pon tak reti. tu la. masa berbuka makan nasi 3 pinggan. arini kita masak bende simple2 aje, lepas berbuka sila buat sit up 30 kali. nanti pipi gembo-gembo pulak jadi. kalau Lana tu takpelah pipi gembo-gembo.


di hujung minggu yang dingin ini, memang seswai lah untuk bercinta. ya ka? hahahahaaaaaa



banyak itu aje lah poppy yang ada. sangat susah untuk jumpa bunga kat sini. stok yang rose tumbuh meliar tu. maybe ada tempat die kot? tak explore lagi.. lagipon nak masuk autumn. so, tunggu tahun depan lar.

chantekssss tak?


memang simpan tangan dalam baju yu ols. pakai tudung pon, telinga still sejuk.. yup, its chilly n cold n gloomy ireland. alah, UK pon sama jugak.


gambar penutup dari kanak2 yang kesejukan tak terkata itu. tapi tadi diorang pegi blasah main kat park, naik ride ape ntah, style yang pusing-pusing punya. hasilnya, balik pening-pening lalat masing-masing. tahniah lah!

1 comments:

zara said...

wah sronok dapat holidays camni...
ako...bila la agaknye..toing*