siapa?
bonda saya.
maka, bergigihlah kami mencari sweet potato di kedai wazan si pakistan itu.
pulang sahaja, terus merebusnya.
kupas kulitnya.
lenyek-lenyek, tambah tepung.
bulat-bulatkan dan lubangkan.
goreng, dah sirakannya dengan gula.
panas-panas tu terus makan.
8 comments:
burpppp! alhamdulillah. thanks, you go girl!
gosh..sungguh beruntung puan Dr ada anak begitu baik sekali...alhamdulilah...
gitulah untungnya pandai masak...kan. walau dimana bumi dipijak, kuih idaman tetap dapat dikunyak panas dan sama seperti di malaysia..
syabas...
pernah buat dulu, tapi bila dah sira gula, tak jadi pula. gula tu tak jadi mcm alia punya. kurang pekat gamaknya.
nak dapat adik tewww.. ehehe
memang tak sia2 bawak anak dara sorang ni pi nottingham.. boleh jadik chef.. hehehe
DrNotts - second time gula tak jadi. huhu
kak has - kat sini aje rajin. kat mesia rajin jugak, beli. hihi
theblabber - kne pekat2 gula tu before masukkan kuih yang dah goreng tu. then kne gaul cepat2.
en_me - adik2 saya ramai dah, 6 orang suma. nak tambah lagi adik ipar kot. hehe
DrHani - chef sambil belajar. hihi
Aliaa, nangis ok!!! nangis tgk kuih gelang, siap besarkan lagi gambo tuu.. adehhh, nak la wehh, nak!!!
kak mimah - mari mencuba! kalo nak, mai datang rumah.
Post a Comment