Tuesday, November 9, 2010

mengidam

siapa?

bonda saya.

maka, bergigihlah kami mencari sweet potato di kedai wazan si pakistan itu.

pulang sahaja, terus merebusnya.

kupas kulitnya.

lenyek-lenyek, tambah tepung.

bulat-bulatkan dan lubangkan.

goreng, dah sirakannya dengan gula.





panas-panas tu terus makan.

8 comments:

nottingham said...

burpppp! alhamdulillah. thanks, you go girl!

haslina said...

gosh..sungguh beruntung puan Dr ada anak begitu baik sekali...alhamdulilah...

gitulah untungnya pandai masak...kan. walau dimana bumi dipijak, kuih idaman tetap dapat dikunyak panas dan sama seperti di malaysia..

syabas...

theblabber. said...

pernah buat dulu, tapi bila dah sira gula, tak jadi pula. gula tu tak jadi mcm alia punya. kurang pekat gamaknya.

en_me said...

nak dapat adik tewww.. ehehe

h4ni3 said...

memang tak sia2 bawak anak dara sorang ni pi nottingham.. boleh jadik chef.. hehehe

aliaaroslan said...

DrNotts - second time gula tak jadi. huhu

kak has - kat sini aje rajin. kat mesia rajin jugak, beli. hihi

theblabber - kne pekat2 gula tu before masukkan kuih yang dah goreng tu. then kne gaul cepat2.

en_me - adik2 saya ramai dah, 6 orang suma. nak tambah lagi adik ipar kot. hehe

DrHani - chef sambil belajar. hihi

Cik Lurpak said...

Aliaa, nangis ok!!! nangis tgk kuih gelang, siap besarkan lagi gambo tuu.. adehhh, nak la wehh, nak!!!

aliaaroslan said...

kak mimah - mari mencuba! kalo nak, mai datang rumah.