Thursday, April 30, 2009

conference KOLITA-7, 27-29 april 2009 @ Universitas Katolik Atma Jaya, Jakarta, Indonesia

iya bapak-bapak ibu-ibu.. daku udak pulang dari jakarta, indonesia.. aku sangat capek semalam, hingga tidur, bangun subuh n tidur semula..

alkisahnya, planning nak ke conference di jakarta ni adalah diplan 2 bulan yang lalu. Dr Normaliza aka mama telah buat paper yang aku n beliau udah buat research sejak kitorang kat Nottingham (notts) dulu hinggalah sekarang, pasal 1st n 2nd language learning problem amongst foreigner student. yelah, dulu time kitorang kat notts, kitoranglah yang ada problem besar nak communicate dalam english. biler dah balik ke malaysia, aku pulak masuk uitm yang learning medium die adalah english n udah nampak kebanyakan student malaysia hadapi problem utk belajar dalam english. so bahan study utk paper conference ni adalah kanak2 kecil, yang seperti kita tau, diorang ni kalau belajar language, sangat senang nak dapat..

lepas paper dah kne accept dek conference committee, kitorang pon nak buking flite. mula2 tengok air asia.. then tengok MAS.. beza dua2 airlines tu hanyalah RM20 sahaja.. so konfem2 lah kitorang amek MAS. sebab utama adalah tak yah nak rebut2 seat segala.. additional to that, takyah tambah duit utk meals n dapat luggage for 25kg + 8kg (hand luggage).. penting luggage weight ni sebab kitorang dah target nak shopping kain pasang indonesia yang sulam2 n penuh beading + batik indonesia yang cantik2 tu.. hehe..

lepas tu pulak part aku ada problem dengan HR ikram n "boss" aka dean aku.. tension betul sebab problem tu sumanya nak jatuh pada hari last aku kat office (jumaat) n aku nak ke jakarta isnin depannya.. lepas dah settle suma problem di office, aku pegi ke area department of mechanical engineering, ada gotong royong peringkat ikram. Dato' MD pon datang.. cayalah.. kalay staff2 lain yang tak datang tu, memang malu lah sebab dato' MD yang bizi giller pon boleh menyinsing lengan kemeja die n tolong angkut dahan2 kayu etc ms gotong royong haritu.. lepas gotong royong tu aku pon bergerak terus ke Nur Bukit Unggul di area hala ke salak tinggi, ada program kem motivasi minda bestari utk budak2 form 3 SMK Seksyen 4, Kota Damansara. program tu dari jumaat petang sampai ahad tengah hari..

besalah, kalo program kem motivasi tu, tidur memang tak cukup. maklumlah, handle budak2 form3 yang kebanyakannya anak2 orang berada, tak biasa tidur dorm yang serba kekurangan.. lepas tu pulak diorang buat adegan berlawan2 jerit n berlawak jenaka dengan kak pont n kak pol kat dalam utan tu.. ha, padan muka diorang tu.. nak sangat cabar kan..

habis program tu aku terus ke plaza metro kat kajang, jumpa suma family aku yang lain.. diorang dah tunggu kat sana for family day out.. jalan2 n beli beg travel (mama) then balik rumah.. adik2 aku yang lain n apak aku sambung lagi pegi karaoke kat nilai.. aku n mama balik rumah.. aku kne siapkan kerje dulu sebelum pergi jakarta esoknyer.. mama pon kne siapkan kerje jugak..

then dah siap kerje, kuarkan suma baju2 yang nak dibawa n semai tolong packingkan barang2 sebab aku dah pewai / pengsan dah time tu, penat giller!!!

esoknya awal2 pagi mama dah bangunkan aku.. lepas mandi n subuh, kitorang (aku, mama n semai) bertolak ke KLIA.. flite pkul 9.10am so kne cek in pkul 7am.. kitorang sampai KLIA terus cek in kat self cek in kiosk.. dapat boarding pass n terus beratur utk cek in luggage bag.. lepas tu breakfast kat cafe die KLIA tu sebelum pergi ke boarding gate..


lepas breakfast tu, kitorang go thtough imegresen yang cek in electronic gate tu.. lepas tu besalah, kne naek train utk ke boarding gate.. masa tunggu train tu, dah announce yang flite ktorang dah boleh register in dah.. masa naek train tu, kitorang setrain dengan pemain2 rugby Doha.. dahla hensem, tangan berketul2.. tapi yang berketul2 tu ada lah 3-4 orang je.. lain2 suma kurus2 je.. nasib suma hensem2.. sebab ramai yang kurus2, kitorang bajet yang diorang ni mesti pemain rugby sentuh.. iye kot.. eh, iye ke? ntah..

aku rasa kapten pilot tu baru beberapa tahun pegang lesen pilot kot sebab boleh pulak masa nak boarding up tu, die main naik turun pulak plane tu.. ceh, buat aku loya n pening aje.. kejiiiiiii!!!

masa tu mama memang dah pening dah.. aku aje lah harapan agama bangsa n negara utk stay fokus kalau ape2 jadi.. hahahahaha.. sebenarnya, control macho.. kalo aku tunjuk yang aku pening sangat, nanti abes la, hilang glamour.. jatuh taraf weih.. dahla duduk sebelah budak rugby tu.. hhahahahahha..

well, seperti pengalaman2 sebelum nie, makanan MAS memang tokleh ditandingi oleh mana2 airlines yang lain.. tengok, breakfast punya snack dapat ferrero rocher yu all!!!


yang kat sebelah mama tu adalah pemain rugby Doha yang kurus yer.. yang tough2 n tangan berketul2 tu duduk depan kitorang.. sambil2 tu die asyik la pass makanan die kat budak yang sebelah mama tu.. mula2 die pass ferrero rocher. pastu yogourt drink.. pastu fruit cocktail.. pastu etc.. banyak.. die tak makan kot.. die makan telur mentah aje kot.. sebab tu lah lengan kaki segala berketul2.. hahaha

sebelah kiri aku, duduk couple india.. aku ingatkan orang india dari malaysia.. die offer nak tolong amikkan gambar, aku cakap "takpe2.. thanx".. lepas tu masa beratur kat imegresen indonesia, aku ternampak yang passport die tulis [republic of india].. huwaaaa malu yu all!!! sory yar, aku tak tau ko pure india.. kalo aku tau, dah lama aku skipping tamil dengan ko weih... hehe


sampai jakarta, lepas imegresen, pegi travel agent, booking hotel n taxi ke hotel.. settle suma, amik luggage bag n naik taxi ke hotel.. lepas cek in hotel, letak bag, bagi toilet n siap2 nak ke Universitas Katolik Atma Jaya, Jakarta.. sebelum pergi, member aku (zul meachy) dah pesan, amek taxi blue bird aje sebab yang tu kerajaan punya.. diorang kne ikut meter.. kalau tak ikut meter, boleh report n diorang bleh kne buang kerje notis 24 hour.. nasib baik lah kat hotel tu memang pengkalan taxi bluebird.. senang giller!!!


sampai kat atma jaya, register n dapat conference package... proceeding book die tebal giller n berat mengalahkan ensiklopedia! then tunggu turn utk present..


aku tengok dari belakang aje sambil jadi photographer sebab mama yang present.. pendek kata, aku penyeri majlis!!! ya, sila muntah..


yg depan sekali tu adalah chairman conference, Dr. Yasser.. beliau sangat sporting.. siap hadir kat semua paper presentation.. macam Doc. M masa ISG dulu aje.. best!


lepas tu kitorang pergi next room, nk tengok orang lain present pulak.. sila tengok nama presenter dibawah ini.. nilai sendiri yar keunikan nama2 orang indonesia nie..

lepas habis sesi utk hari tu, ktorang amek teksi (haruslah bluebird) ke Tanah Abang.. iya ibuk-ibuk.. kami mau belanja!!! aku bajet nak beli beberapa pasang kain sulam n berlabuci tu.. tapi biler sampai tanah abang, jadi rambang mata.. pening nak pilih.. 1st thing 1st, kne cari telekung yang member aku pesan utk hantaran die dulu.. dah dapat telekung, baru start beli bende2 lain... ini adalah hasil belian part 1 yer.. ada banyak part lagi..


setiap kali berenti kat kedai, mesti tuan kedai kasi kerusi utk duduk.. bagus la diorang nie.. pandai layan customer..


air aka aqua pon diorang kasi.. kemain layan kitorang kaw2 punya..


lepas dah habis membeli, kitorang nak balik hotel..hujan lebat!.. panggil budak payung (budak2 yang sewakan payung diorang kat orang, pastu kita kasi upah berapa2 yang nak kasi) suruh budak tu carikan taxi bluebird.. dah dapat taxi, masuk je orang tu kata nak balik hotel die nak Rp200,000.. giller mahal.. die tanak pakai meter.. ujan semakin lebat.. kitorang tadak choice.. kalo tanak bayar die tanak jalan.. ujan lebat giller n susah sangat nak dapat taxi.. lepas dah negotiate2 dalam Rp140,000.. boleh la daripada takde taxi kan.. tapi silap lah aku tak amik no taxi n no pemandu taxi tu.. kalau tak, boleh buat report.. masa tu aku n mama dah pening kepala giller sebab ramai sangat orang n hujan n segala bagai, kami terlalu capek utk berfikir so terlupa semua.. supir tu boleh pulak asyik bercakapppp aje sepanjang perjalanan yang hampir sejam tu.. sepatutnya dekat aje, dalam 15-20 minit tapi sebab time2 tu adalah time macet (jem) so memang lah lama.. bayangkan, supir tu boleh ulang2 citer pasal siti nurhaliza n dato' K sampai 10 kali!!! tension ok.. tu belum topic2 lain lagi.. keeeejjjjjjjjjjiiiiiiiii!!!!!!!!

sampai hotel, dengan kasut yang dah jadi sampan bocor tu, kitorang mandi n solat n rest.. pastu lapar lah plak.. kat tanah abang tu tak berani plak nak makan.. manetau kan tut tut tut... hehe.. kitorang makan kat hotel aje.. nak kuar tak berani..

esoknya, lepas breakfast, sebelum nak pegi universitas atma jaya tu, kitorang posing2 kat lobby hotel tu dulu.. lebihnya aku ler posing.. tu pon mama paksa.. kata beliau "biler lagi nak datang sini.. cepat posing".. so aku pon berdiri tegak.. posing kah itu?

mula2 mama posing..yang bestnyer, ada set gamelan kat lobby hotel.. giler best!





mama dengan family Dr. Adi Yasran.


aku tiru gaya anak Dr. Adi.



yang ni nak amek gambar chandelier die sebenarnya.. cantik kan?


key drop

tabung derma

ibuk mau refleksi kaki?

mau ke bandung kah?

"sepohon kayu daunnya rimbun"

asma ul-husna
bersama sekretariat conference

dengan Dr. Yasser, chairman KOLITA


ruang shalat - belakang tangga.. mane2 pon bleh solat..

bajet camne tah..

khusyuk mendengar presentation orang lain

lif mau naik ke lantai 14 - ruang konferensi KOLITA

lab comp universitas

habis presentation kat atma jaya, ktorang amik taxi ke pasaraya mall di blok M.. nak beliiiiiii.... beg EIGER ku.. hehe.. lepas dah pilih punya pilih, last2 pilih 2.. 1 beg camping, 1 beg laptop / travel beg.. best best best..

lepas tu amik taxi lagi ke mangga 2.. nak shoppping lagi handbag, kain, etc.. dalam perjalanan tu ada banyak tempat2 menarik yang kitorang lalui..


sampai kat mangga 2, lapar sudah.. carik nasi padang.. tak berapa sedaplah kedai tu.. yang sedap adalah gulai otak lembu sahaja.. yang lain tak best..


yang mama cedok tu lah gulai otak lembu..

lepas tu kitorang shopping, dari satu kedai ke satu kedai.. beg2 yang beli kat pasaraya mall tu, aku kuarkan dari plastik, masukkan hasil shopingan dalam beg2 tu.. cuba bayangkan berapa banyak kitorang shopping... mwahahahhaa..

lepas tu, lepak minum kat mc d jap.. then kitorang ke cempaka mas, utk shopping lagi.. kat cempaka mas tu, batik2 die memang cantik2 n murah jugak.. tengok budak laki tu, kemain lagi die tolong posingkan kain2 batik depan kitorang.. hahahaha

lepas tu kitorang balik hotel, dah malam.. then aku packing2 suma barang2, tengok tv n tido.. esoknya bangun pagi, breakfast n pegi lagi sekali ke mangga 2.. sambung shopping lagi sket.. pkul 12 tgh hari, ktorang balik hotel balik, hold dlu supir taxi tu sementara aku amik beg kat concierge (pagi tu dah cek out, tinggal beg kat concierge) then terus heading ke airport.. pkul 1pm ktorang sampai di airport.. kne tunggu smpi 1.30pm baru bleh cek in..

ini aku sungguh capek.. sebab sampai je airport, aku nak amek trolley.. tapinyer trolley tu dijaga oleh porter2 airport.. dimana, kalau nak pakai troley kne bayar.. haiyaaaaaaa.. patutnya free kan kt airport... so mama dah tolak beg luggage.. aku bawak beg camping n beg travel eiger depan belakang bahu.. kat sebelah tangan bawak beg laptop (mama beli kat cempaka mas malam sebelum tu yg ada buku conference yang berat tu) n sebelah lagi lengan bawak hasil2 last minit shoping yang tak masuk dalam beg lagi.. tiba-tiba sampai jakarta aje jadi gagah.. hahahha
pegi 1 beg, balik 4 beg..
my EIGERsss
ktorang, sementara tunggu cek in..
gaya purdah utk cover dabel cin aku.. hahaha

mama siap baring2 lagi nak amik angle ni..hehe
lepas cek in, nak masuk ke imegresen sebelum ke boarding gate..


iya pak, saya pendatang dari malaysia!!

sekali lagi, cover dabel cin yang tokleh cover tu..

mrs. horatio cane 1

mrs. horatio cane 2

semai cakap, ni gaya gambar myspace sebab amik gambar kat cermin toilet yg besar..

before boarding to the plane


agak amazing, semua kamar kecil yang kitorang pegi sepanjang kat jakarta adalah BERSIH
last picture before we land on Malaysia

memang best pegi jakarta.. conference n shopping, dua2 best.. memang nak pegi lagi.. next time nak pegi bandung pulak.. bawak kanak2 yg lain.. nanti kite bleh pegi Ancol skali k...

42 comments:

Izzah Marzuki said...

dalam berjela² gambar di atas, gambar breakfast set tu yg menarik perhatian dan selera makan akan.. wahahahaha... =)

julie^beth said...

haruslah.. memang terbayang2 sehingga harini.. ahahaa

Husna Mokhtar said...

Bu Aliaa..
enggak ada buah tangan untukku dari Jakarta..???
kain-kain sutera sebarang dua..
hehehe .. :p

mugiwara said...

sonot nye~

dr gmbar, aku tgk jakarta n jogja macam kl n tepeng....

satu tu bandar...satu tu pekan...



we~
anak dr adi tu comel banget~
aku cm nk gigit2 je~
hahaha~

julie^beth said...

husna - buah tangan tak sempat beli utk sape2 pon.. huhu.. suma beli sendiri punya.. (tamak) mwahahaha

mugi - aku ingat KL tu jem die dah teruk. rupenyer jakarta LAGI teruk.. sampai tak begerak ok.. sangat tension! jom g round indo-china awal tahun depan.. kak sue ajak..

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]nero trial version, [url=http://firgonbares.net/]field sales software[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] windows xp repair photoshop oem software
real cheap software [url=http://firgonbares.net/]purchase agreement software[/url] software reseller programs
[url=http://firgonbares.net/]Pro Finale 2009[/url] microsoft software donation
[url=http://firgonbares.net/]macromedia flash 8.0 software[/url] software for grocery stores
software in shops [url=http://firgonbares.net/]buy photoshop 4[/b]

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]want to buy photoshop, [url=http://firgonbares.net/]software lowest prices[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] windows xp download buy cheap software online
faculty software discounts [url=http://firgonbares.net/]Adobe Photoshop CS3 Extended[/url] jewellery store software
[url=http://firgonbares.net/]on line store software[/url] where can i sell software
[url=http://firgonbares.net/]kaspersky work space security reviews[/url] discount oem software limited
office 2003 activation crack [url=http://firgonbares.net/]faculty discount software[/b]

Anonymous said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]discount software uk, [url=http://sunkomutors.net/]filemaker pro migration[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] line software store software buy now
can i purchase software [url=http://sunkomutors.net/]i buy dreamweaver cs3[/url] discount software house review
[url=http://sunkomutors.net/]kaspersky anti-virus personal[/url] e commerce store software
[url=http://sunkomutors.net/]educational software for kids[/url] academic survey software
college software shop [url=http://sunkomutors.net/]software to purchase in[/b]

Anonymous said...

[url=http://murudobaros.net/][img]http://murudobaros.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]software with academic discount, [url=http://murudobaros.net/]nero 9 software cheap[/url]
[url=http://murudobaros.net/]software resellers in singapore[/url] selling a software nero 9 license
medicine shop software [url=http://murudobaros.net/]software for sell[/url] office furniture software
[url=http://murudobaros.net/]buy microsoft windows software[/url] to purchase the software
[url=http://murudobaros.net/]windows vista themes[/url] kaspersky internet security 2009 activation code
educator discount microsoft office [url=http://murudobaros.net/]to sell a software product[/b]

Anonymous said...

[url=http://hopresovees.net/][img]http://bariossetos.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]windows vista themes, [url=http://bariossetos.net/]professional oem software[/url]
[url=http://vonmertoes.net/][/url] Mac FileMaker Server 10 soft sales software
2009 Mac [url=http://bariossetos.net/]cheap software in[/url] pc educational software
[url=http://bariossetos.net/]teacher discounts on software[/url] educational software tools
[url=http://vonmertoes.net/]kaspersky anti-virus/security software[/url] buy cheap oem software
nero dvd [url=http://vonmertoes.net/]store and go software[/b]

Anonymous said...

cathedral city auto audio store [url=http://www.cardvdplanet.com/7-inch-display-car-dvd-player-touchscreen--discount-price29.html]volvo car dvd mb 8000[/url] honda car audio code how to enter http://www.cardvdplanet.com/7-inch-display-car-dvd-player-touchscreen--discount-price29.html d mercedes benz reviews auto extended warranty car audio and
car audio equipment for gmc [url=http://www.cardvdplanet.com/6-95-inch-16-10-tft-high-digital-screen-wince--discount-price45.html]auto audio las vegas[/url] ford cd cassette car audio http://www.cardvdplanet.com/car-dvd-player-with-tv-function-discount-price114.html hyundai car audio system
cathedral city auto audio [url=http://www.cardvdplanet.com/new-car-dvd-player-online-store6.html]auto dvd player portable[/url] car audio subwoofers auto cheap insurance http://www.cardvdplanet.com/10-4-inch-tft-lcd-color-super-clear-picture--discount-price81.html auto audio patch cables

Anonymous said...

http://rxmeds.in/prednisone/prednisone-for-lung-inflammation
[url=http://rxmeds.in/acomplia/abana-jacobs]how drugs work[/url] what is the difference between cialis and viagra [url=http://rxmeds.in/coreg/coreg-weight-gain]coreg weight gain[/url]
prescriptions for drug safety http://rxmeds.in/imdur/imdur
[url=http://rxmeds.in/ibuprofen/ibuprofen-dollar-store]difference between regulated and non regulated drug screen[/url] melbourne love drug bars [url=http://rxmeds.in/acidity/acidity-in-apples]acidity in apples[/url]
garden city pharmacy welwyn http://rxmeds.in/acyclovir/shingles-acyclovir
[url=http://rxmeds.in/depressive/major-depressive-disorder-in-students]diagnostic test for erectile dysfunction[/url] how long does morphine show on a drug test [url=http://rxmeds.in/yohimbe/yohimbe-where-to-buy]yohimbe where to buy[/url] dysfunction erectile medication new [url=http://rxmeds.in/cozaar/cozaar-problems-with-taking]cozaar problems with taking[/url]

Anonymous said...

http://xws.in/donepezil
[url=http://xws.in/accutane]what does generic cialis look like[/url] turnkey web business pharmacy sex [url=http://xws.in/doxepin/doxepin-weight-gain]doxepin weight gain[/url]
drugs ghetto http://xws.in/allergic/allergic-reaction-to-tylenol-in-toddlers
[url=http://xws.in/dosage/ibuprofen-therapeutic-dosage]levitra side[/url] drug slogans for red ribbon week [url=http://xws.in/domperidone/domperidone-melate]domperidone melate[/url]
caraco drugs http://xws.in/eczema
[url=http://xws.in/diovan/diovan-blood-pressure-medicine]cialis free samples[/url] claremont pharmacy [url=http://xws.in/aceon]aceon[/url] erdoc ot medicine [url=http://xws.in/acyclovir/acyclovir-affect-side]acyclovir affect side[/url]

Anonymous said...

logiciel de gestion de parc automobile http://automotoportal.in/maserati/maserati-quattroporte-forum-jeep-grand-cherokee royal scottish automobile club glasgow
[url=http://automotoportal.in/mazda]genuine volkswagen vanagon parts[/url] rebuilt automobile engine [url=http://automotoportal.in/seat-car/one-seat-helicopters]one seat helicopters[/url]
lonestar racing http://automotoportal.in/motor-com/nautilus-fan-motor-replacement
[url=http://automotoportal.in/motor-com/outrunner-motor-wiring-diagram]automobile accidents and teen drivers[/url] automobile paint protector [url=http://automotoportal.in/motorcycle/bmw-motorcycle-service]bmw motorcycle service[/url]
joel confer dodge http://automotoportal.in/rally/the-rally-course-book
[url=http://automotoportal.in/oldsmobile/transmission-modulator-and-oldsmobile-1988]opal gt automobile[/url] auto paint for sale [url=http://automotoportal.in/mazda/salvage-mazda-rx7]salvage mazda rx7[/url]

Anonymous said...

sai kung travel http://atravel.in/disneyland_best-food-in-disneyland lightweight travel trailer manufacturer us
[url=http://atravel.in/airport_when-did-galway-airport-open]travel companies in michigan[/url] coral springs travel [url=http://atravel.in/hotel_oak-leaf-hotel-windsor]oak leaf hotel windsor[/url]
budget travel irish travel agents http://atravel.in/airport_premier-parking-manchester-airport
[url=http://atravel.in/expedia_hotel-motel-orlando-florida-airport-expedia]san diego travel info[/url] yogjakarta travel information [url=http://atravel.in/tour]tour[/url]
florida travel maps http://atravel.in/maps_juan-pardo-maps hard travel jobs [url=http://atravel.in/travel_visa-for-china-travel]visa for china travel[/url]

Anonymous said...

cheap air travel fare http://atravel.in/inn_mountain-vista-inn-nc alleppey kerala travel
[url=http://atravel.in/adventure_long-way-down-motorcycke-adventure]accademy travel[/url] ratings for travel coffee mug [url=http://atravel.in/maps_maps-of-important-routes-in-jewish-history]maps of important routes in jewish history[/url]
largest travel agencies http://atravel.in/map_map-supply-incorporated-2007-motor-carrier-road-atlas
[url=http://atravel.in/lufthansa_boeing-b737]golden west travel tempe az[/url] tv travel shop [url=http://atravel.in/lufthansa_boeing-f-22-production]boeing f 22 production[/url]
travel mug usa http://atravel.in/maps_unc-online-maps factors influencing tourists travel destination [url=http://atravel.in/cruises_royal-caribbean-cruises-from-new-jersey]royal caribbean cruises from new jersey[/url]

Anonymous said...

december travel http://greatadventures.in/map/florida-str-map looking for travel companion
[url=http://greatadventures.in/airport/atlantia-airport]pef travel[/url] travel focus myaree [url=http://greatadventures.in/cruises/best-cruises-to-take-in-june]best cruises to take in june[/url]
freebus and travel servicewith pension pass http://greatadventures.in/airport/servisair-at-sky-harbor-airport
[url=http://greatadventures.in/motel/hotel-motel-barnardsville]travel industry publications canada[/url] sicily italy travel [url=http://greatadventures.in/plane-tickets/cheap-plane-tickets-to-england]cheap plane tickets to england[/url]
travel in style http://greatadventures.in/disneyland/craig-smith-disneyland southwest airline travel [url=http://greatadventures.in/hotel/treasure-bay-hotel-and-marina]treasure bay hotel and marina[/url]

Anonymous said...

fashion certificate http://topcitystyle.com/l-jackets-amp-sweatshirts-size7.html affordable fashion [url=http://topcitystyle.com/-tank-tops-roberto-cavalli-category76.html]nightvision seethrough clothes[/url] interior designers bristol
http://topcitystyle.com/belts-gucci-category42.html laurentia sea essence [url=http://topcitystyle.com/tank-tops-page4.html]victorian shoes[/url]

Anonymous said...

girls basketball shoes http://topcitystyle.com/prada-jeans-cut-pants-for-men-black-item2160.html plus size clothes for women [url=http://topcitystyle.com/light-green-versace-color133.html]michigan web designer[/url] basketball shoes teamsales
http://topcitystyle.com/sweaters-page2.html lauren crane [url=http://topcitystyle.com/guess-casual-brand21.html]laurens county property search[/url]

Anonymous said...

couture designer gown wedding http://topcitystyle.com/54-shirts-size9.html kiddy fashion company [url=http://topcitystyle.com/cream-sky-blue-shirts-color153.html]bellydancing clothes[/url] ballroom dance shoes narrow size
http://topcitystyle.com/richmond-luxury-t-shirt-for-men-white-item1337.html ralph lauren active wear [url=http://topcitystyle.com/?action=products&product_id=904]skate shoes for sale online[/url]

Anonymous said...

ladies dress shoes http://topcitystyle.com/yellow-lilac-color196.html full fashioned stocking [url=http://topcitystyle.com/white-black-on-sale-color18.html]star shoes[/url] prom shoes
http://topcitystyle.com/?action=products&product_id=1726 nike sb shoes [url=http://topcitystyle.com/xs-tops-shirts-with-colar-size46.html]discount clogging shoes[/url]

Anonymous said...

mistress gucci http://topcitystyle.com/-jeans-cut-pants-gucci-category27.html childrens high heeled shoes [url=http://topcitystyle.com/-jeans-category65.html]lauren blunt richmond va[/url] toddler girl clothes
http://topcitystyle.com/multicolored-roberto-cavalli-color13.html replica chanel earrings [url=http://topcitystyle.com/dolce-amp-gabbana-jackets-amp-sweatshirts-brand2.html]adaptive clothes for children[/url]

Anonymous said...

platform heel shoes lucite http://topcitystyle.com/s-polo-shirts-size10.html gilda de laurentis what size bra does she wear [url=http://topcitystyle.com/polo-ralph-lauren-men-brand14.html]clothes cabinet[/url] sexy designer mayernity
http://topcitystyle.com/yellow-black-men-color159.html chanel logo earrings [url=http://topcitystyle.com/women-page20.html]designer perfect brushes[/url]

Anonymous said...

what african american invented a machine in which shoes are attached to soles http://topcitystyle.com/women-sport-pants-type3.html work clothes [url=http://topcitystyle.com/gucci-button-jacket-with-gucci-logo-belt-for--item2051.html]fashion dress up games[/url] movies featuring porn star erica lauren
http://topcitystyle.com/brown-leather-bags-tote-purses-color12.html nike airmax shoes youth [url=http://topcitystyle.com/tracksuits-dolce-amp-gabbana-category3.html]how to build polish horseshoes[/url]

Anonymous said...

belle and candlestick adult http://planetofporn.in/bondage/foot-sex-bondage
[url=http://planetofporn.in/adult-xxx/custom-yahoo-adult-smileys-emoticons]live asian girl porn[/url] flash hd porn [url=http://planetofporn.in/anal-life/free-1st-time-anal-vids]free 1st time anal vids[/url]
new london adult education new london ct http://planetofporn.in/fetish/rider-fetish
[url=http://planetofporn.in/first-anal/free-anal-blowjob-sex-videos]naruto hentai man[/url] adult extreme bdsm [url=http://planetofporn.in/adult-movie/australian-adult-film-industry]australian adult film industry[/url]
adult toons flash http://planetofporn.in/adult-xxx
[url=http://planetofporn.in/adult-story/adult-forum-ab]bedroom porn[/url] nude sexy lez teens [url=http://planetofporn.in/blowjob/she-gave-me-a-blowjob]she gave me a blowjob[/url]
amateur teen tits http://planetofporn.in/amateur-porn
[url=http://planetofporn.in/adult-online/msn-adult-video]brazos county adult probation texas[/url] chicago asian adult massage [url=http://planetofporn.in/best-amateur/xxx-honeymoon-amateur]xxx honeymoon amateur[/url]

Anonymous said...

ontario travel avisor http://xwa.in/flight/motoq-9-flight-mode jamaica travel port antonio discount
[url=http://xwa.in/adventure/adventure-science-nashville]travel zoo super search[/url] travel restriction convicted felon [url=http://xwa.in/tour/travel-adventure-patagonia-adventure-travel-eco-tour-http]travel adventure patagonia adventure travel eco tour http[/url]
discount europe travel seattle http://xwa.in/vacation-packages/lima-vacation-package
[url=http://xwa.in/travel/travel-agency-bemus-point]finnland travel club[/url] us discount travel [url=http://xwa.in/lufthansa/boeing-outsource-supply-chain]boeing outsource supply chain[/url]
first choice travel agent mission staement http://xwa.in/tours/beleze-tours disney land travel package [url=http://xwa.in/disneyland/disneyland-collector-coins-1989]disneyland collector coins 1989[/url]

Anonymous said...

insurance claims travel kilometric rates queensland australia http://xwg.in/travel/qvc-travel-organizer travel information for poland
[url=http://xwg.in/flight]travel mugs insert[/url] how to start a group travel business [url=http://xwg.in/maps/state-of-nebraska-wildlife-managment-area-maps]state of nebraska wildlife managment area maps[/url]
asia air travel cheap http://xwg.in/map/united-states-map-with-meanings
[url=http://xwg.in/tour/google-earth-tour]thunder country travel[/url] carrib travel [url=http://xwg.in/tour/google-earth-tour]google earth tour[/url]
aviation travel maps http://xwg.in/airport/blackbushe-airport-car-auctions robbies fith wheel travel trailers for sell [url=http://xwg.in/tourist/tourist-in-vinje]tourist in vinje[/url]

Anonymous said...

animation movie [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-james-bond-octopussy/17046database/]James Bond Octopussy[/url] how to copy dvd home movie to windows movie maker [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-basketball/20745database/]Basketball[/url]
thai movie stars are fucking [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-normal/25database/]Normal[/url] alice in wonderland tv movie in the 90s [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-shortbus/24504database/]Shortbus[/url]
firehouse dog movie [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-king-of-new-york/24501database/]King of New York[/url] john holmes movie clips [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-yes/15732database/]Yes[/url]
young lactating movie [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-kundskabens-trae-nils-malmros/21216database/]Kundskabens Trae Nils Malmros[/url] weird video game movie [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-war/25440database/]War[/url]

Anonymous said...

designer womens clothes http://luxefashion.us/roberto-cavalli-long-sleeve-top-for-women--item2525.html free cad designer [url=http://luxefashion.us/50-men-size2.html]wallis fashion group online shop[/url] what african american invented a machine in which shoes are attached to soles
http://luxefashion.us/6-9-month-new-size43.html fashion runway music [url=http://luxefashion.us/river-island-women-apos-s-long-sleeve-tops-brand59.html]water shoes for toddlers[/url]

Anonymous said...

ralph lauren jeans womens pickstitch stovepipe http://luxefashion.us/new-type6.html basketball flight nike shoes [url=http://luxefashion.us/philipp-plein-men-brand31.html]zulu clothes[/url] timberlland shoes
http://luxefashion.us/dolce-amp-gabbana-jeans-with-belt-for-men--item2459.html dexter bowling shoes beeswax [url=http://luxefashion.us/black-silver-shoes-color72.html]bridget hall and polo and ralph lauren[/url]

Anonymous said...

blood in cats eyes [url=http://usadrugstoretoday.com/products/brand-amoxil.htm]brand amoxil[/url] seeking gods heart http://usadrugstoretoday.com/products/diclofenac.htm
symptoms low blood pressure [url=http://usadrugstoretoday.com/products/epivir.htm]epivir[/url] pension health and welfare benefits [url=http://usadrugstoretoday.com/products/propecia.htm ]income and health relationships [/url] make a wooden medicine cabinet
wild rose vitamin [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/stop-smoking.htm]stop smoking[/url] structures involved in muscle contraction http://usadrugstoretoday.com/products/tenormin.htm
turner syndrome which chromosome is affected [url=http://usadrugstoretoday.com/products/lotensin.htm]lotensin[/url] super mom health lice [url=http://usadrugstoretoday.com/products/stress-relief.htm ]buy drugs discount [/url] tea tree fruit

Anonymous said...

latex clothes http://www.thefashionhouse.us/black-white-tops-shirts-with-colar-color23.html preteen fashion model gallery [url=http://www.thefashionhouse.us/?action=products&product_id=2045]crepe soled shoes squeaking[/url] lauren m williams
http://www.thefashionhouse.us/pink-grey-women-color220.html fashion couture [url=http://www.thefashionhouse.us/dark-grey-sweaters-color16.html]porcelain miniature fashionable parisiennes[/url]

Anonymous said...

elegant fashion outlet wedding http://www.thefashionhouse.us/dark-grey-polo-shirts-color16.html rockport shoes home page [url=http://www.thefashionhouse.us/-club-wear-versace-category69.html]video game designer college[/url] zcoil shoes
http://www.thefashionhouse.us/white-tunic-color4.html sarasota multimedia designer [url=http://www.thefashionhouse.us/white-purple-women-color188.html]selby shoes[/url]

Anonymous said...

penis ejackulation [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/men-s-health.htm]men s health[/url] allergy asthma william cannon austin http://usadrugstoretoday.com/products/crestor.htm
cod medical records fax accept months consult email note service [url=http://usadrugstoretoday.com/products/clomid.htm]clomid[/url] vermicompost tea [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/anti-champignons.htm ]antibiotic prophylaxis abdominoplasty [/url] pikes peak mental health services
breast augmentation ontario [url=http://usadrugstoretoday.com/products/speman.htm]speman[/url] immune system attacks skin in cats http://usadrugstoretoday.com/products/luvox.htm
ways to prevent a viral infection [url=http://usadrugstoretoday.com/products/generic-keflex.htm]generic keflex[/url] ohsu medical office building portland oregon [url=http://usadrugstoretoday.com/products/desyrel.htm ]low carb south beach diet recipes with eggplant [/url] vitamin e toxicity level

Anonymous said...

rogans shoes http://luxefashion.us/grey-navy-blue-jackets-amp-sweatshirts-color100.html buy jordan basketball shoes [url=http://luxefashion.us/46-pants-size4.html]elizabethan clothes[/url] lauren bergfeld
http://luxefashion.us/black-sweater-color2.html classic boys shoes [url=http://luxefashion.us/goffo-jack-funky-jacket-for-men-item1084.html]graphic designers for mumbai festival[/url]

Anonymous said...

platform wedge fetish shoes http://luxefashion.us/?action=products&product_id=2492 chihuahua clothes [url=http://luxefashion.us/mogul-t-shirts-for-men-brand89.html]principles clothes shop[/url] hiking shoes with arch support
http://luxefashion.us/women-men-underwear-type3.html most expensive volley ball shoes [url=http://luxefashion.us/brown-white-dresses-color218.html]coco chanel[/url]

Anonymous said...

crepe soled shoes http://luxefashion.us/women-casual-tops-type3.html beach clothes [url=http://luxefashion.us/beige-sweaters-color5.html]designer jeans[/url] inexpensive shoes alderwood lynnwood wash
http://luxefashion.us/black-light-grey-dolce-amp-gabbana-color235.html skateboarding clothes [url=http://luxefashion.us/light-green-gucci-color133.html]comfortable shoes[/url]

Anonymous said...

cruise clothes http://luxefashion.us/?action=products&product_id=1867 fashion models portfolios [url=http://luxefashion.us/beige-versace-color5.html]tennis shoes[/url] caught wearing girls clothes
http://luxefashion.us/46-new-size4.html gucci black hobo [url=http://luxefashion.us/black-white-dolce-amp-gabbana-color187.html]designer interviews[/url]

Anonymous said...

http://xpv.in/cialis/cialis-generique
[url=http://xpv.in/celexa/vitamin-b12-reaction-with-celexa]grainding drug store napanee ont[/url] dry eye drug [url=http://xpv.in/doxycycline/doxycycline-hyclate-and-monohydrate]doxycycline hyclate and monohydrate[/url]
taxing drugs http://xpv.in/ranitidine/what-is-ranitidine-pills-and-for-what
[url=http://xpv.in/cipro/buy-generic-cipro]statin drug side effect[/url] cialis female viagra [url=http://xpv.in/amitriptyline/amitriptyline-and-subcortical-damage]amitriptyline and subcortical damage[/url]
drug pentasa http://xpv.in/raloxifene/evista-raloxifene-connecticut
[url=http://xpv.in/amitriptyline/manufacturer-of-amitriptyline]great universities for pharmacy[/url] detection periods for saliva drug tests [url=http://xpv.in/domperidone/domperidone-rectal]domperidone rectal[/url] pharmacy industry lobby executive director [url=http://xpv.in/celecoxib/celecoxib-product]celecoxib product[/url]

Anonymous said...

one last chance movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_downloading_nancy/]downloading nancy[/url] movie loglines http://moviestrawberry.com/films/film_the_thrifty_pig/ tristan and isolde full movie
movie clips dirty sex [url=http://moviestrawberry.com/films/film_ocean_s_twelve/]ocean s twelve[/url] sonic vs mario movie http://moviestrawberry.com/films/film_vampires_anonymous/ pursuit of happiness movie
movie releases 2007 [url=http://moviestrawberry.com/films/film_wendy_wu_homecoming_warrior/]wendy wu homecoming warrior[/url] windows movie maker required audio hardware cannot be found
newe star trek movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_zombie_chronicles/]the zombie chronicles[/url] holiday inn in ct based on movie holiday inn http://moviestrawberry.com/hqmoviesbygenres/download-genre_biography-movies/?page=6 halloween movie mix candy
blown away movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_material_girls/]material girls[/url] movie main character training and preparing for murder http://moviestrawberry.com/films/film_grand_canyon_adventure_river_at_risk/ scary movie actors

Anonymous said...

free movie screening nyc [url=http://moviestrawberry.com/films/film_ben_10/]ben 10[/url] movie premiers http://moviestrawberry.com/films/film_brideshead_revisited_70/ major tom adam sandler movie
movie 10 [url=http://moviestrawberry.com/films/film_hannah_montana_the_movie/]hannah montana the movie[/url] the core movie director http://moviestrawberry.com/films/film_eurotrip/ asian adult free movie trailers
schedule of shows at movie theaters and are close to 66095 [url=http://moviestrawberry.com/films/film_pucked/]pucked[/url] the banker seizes julie movie
movie red rover [url=http://moviestrawberry.com/films/film_scipione_lafricano/]scipione lafricano[/url] production happy feet movie http://moviestrawberry.com/films/film_the_clearing/ cliff roberson western movie
how to download a movie from you tube [url=http://moviestrawberry.com/films/film_dean_spanley/]dean spanley[/url] budhha mar gaya movie http://moviestrawberry.com/years/?page=4 the wedding movie in russian

Anonymous said...

free porn video or movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_major_payne/]major payne[/url] hot movie sex scenes videos http://moviestrawberry.com/films/film_mickey_donald_goofy_the_three_musketeers/ movie schedule in orlando
characters from the princess bride movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_appaloosa/]appaloosa[/url] movie props robocop http://moviestrawberry.com/hqmoviesbygenres/download-genre_romance-movies/?page=21 enema movie samples
guilty pleasures movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_reverb/]reverb[/url] lesson plans for the movie to kill a mockingbird
stardust movie 91709 [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_hours/]the hours[/url] movie raise your voice http://moviestrawberry.com/films/film_the_evil_dead/ is emma watson in a movie called ballet shoes
high school movie 2 dance along [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_6th_day/]the 6th day[/url] three breasts in a movie http://moviestrawberry.com/films/film_julia/ hannah hilton movie clips