Bahan-bahan:
Lamb shoulder (cut into small pieces) - 1 kg
Bawang besar - 2 biji (potong dua tak putus)
Bahan tumisan - bawang merah / besar + bawang putih + halia
Rempah kari - 4 sudu besar
Skimmed milk - 1 kotak (1L) atau santan - 1 tin (tambah air 2 tin)
Kaedahnya:
- panaskan periuk. masukkan sedikit minyak masak,
- tumiskankan bahan tumisan sampai naik bau
- masukkan rempah kari. tumis sampai pecah minyak
- masukkan skimmed milk / santan
- masukkan lamb shoulder.
- masukkan bawang besar.
- masak selama 2 jam atau sehingga daging empuk.
sampai tak tau nak letak tajuk ape.
sekian terima kasih
6 comments:
sodappnyerr roti naan makk.. oops, ke roti mamakk.. ahaks
en_me - ni roti naan pakistan!
*mengelap air liur sendiri di bibir*
wah wah wah....nakkkkkkkk sekali sekaki...
orang - sila pegi kedai nasi briyani dan order briyani kambing ya..
kak has - nak 2-3 kali pon boleh
Post a Comment