Sunday, December 19, 2010

benefit

exhibitA

  • anak ada 4 orang, tengah pregnant anak ke-5.
  • semua anak-anak, bapanya ialah lelaki yang berlainan.
  • dia tak perlu kerja sebab setiap anak akan dapat benefit.
  • total up benefit sahaja, jumlah ialah 2000++ pound, lebih dari cukup untuk sara hidup dan anak-anak. kesedaran untuk bekerja pon tak perlu ada sebab dapat duit free.


no wonder britain naikkan yuran pengajian local student diorang. sebab diorang sendiri pon dah takde incoming money pasal semua duit ialah menyara diorang-diorang yang dapat benefit free ni la. lagipon diorang takde natural resources untuk export produk dan dapat duit.


nasib baik malaysia ada zakat yang ikut undang-undang islam - bantuan diberikan kepada yang layak dan memerlukan. dan, malaysia jugak ada Dr. Mahathir!!

12 comments:

Huda Ramlee said...

org melayu buat anak lepas tu buang merata-rata..yang lelaki tiba2 tak nak mengaku pernah kenal dengan si perempuan..

h4ni3 said...

kalau malaysia buat cenggitu, ibu2 yg beranak tanpa suami makin membiaklah. mungkin bilangannya melebihi ibu2 yg bersuami

bujal X said...

ingatkan kaya sangat negara itu~

aliaaroslan said...

huda ramlee - itu lelaki tak bertanggungjawab. nak keseronokan yang sementara tu aje.

aliaaroslan said...

drhanie - setuju!

aliaaroslan said...

bujal X - tidak berapa sebenarnya.

naduta said...

sangat setuju!!!=)

aliaaroslan said...

naduta - sayang mahathir!

aliaaroslan said...

naduta - ape link ke blog anda ye? nak jalan-jalan..

DrSinga said...

lagi banyak anak..lagi banyak benefit?
beranak je lah depa tiap2 tahun...

aliaaroslan said...

DrSinga - aah, sebab dia kasi ikut berapa kapla anak. bukan pukul rata. itu yang makin malas depa tu.. doctor kat hospital pulak dah merungut2.

naduta said...

hehe,sy anak murid Dr.Notts dlu =)
link:qaisaranadia.blogspot.com
kak alia jugak yg ajor buat blog ni!