Sunday, November 7, 2010

another saturday at notts town

seperti biasa, even kalau aku start bersiap awal pon, aku akan jadi paling last keluar rumah. makanya harini ialah agak sejuk cuaca. so pakai boot la. kaki kan macam kaki anak raja, kne jaga elok-elok ya kawan-kawan..


sampai kat town, pegi tukar fan heater kat argos dulu. knape ntah fan heater tu, boleh pulak nak stop sendiri. aku pon tak tau ape puncanya. bukan electrical engineer kan. 


tujuan gambar di atas ialah nak tunjuk budak-budak yang dressed up as army, jual poppy pins. pasal knape kne pakai bunga poppy during, november, sila baca kat sini. kanak-kanak kat gambar bawah ni pulak pakai baju navy.

 

ada orang tv mane ntah duk buat shooting ape ntah. ke private channel ke aku tak sure. diorang duk nak interview orang lalu lalang.



kat market square ada pulak van pasal nottingham city council. takde artis, so takyah la pegi tengok. huahuahua.. lagi-lagi takde westlife. aku lagi lah tak berminat. 



salah satu sebab pegi town ialah nak belikan si botak buku rick riordan yang baru. dia penulis percy jackson series. buku ni ada macam 650++ mukasurat. so botak akan habiskan baca dalam masa 22 jam sahaja. percaya tak? percayalah!


komdian kami jalan-jalan. tengok-tengok. beli-beli. 



pelik tengok pokok dipotong camtu. itu ialah padang bola tempat botak training. dia wakil sekolah.

komdiam kami ke united footware di forest field. nak cari jacket botak tapi jumpa. so kami pulang ke rumah kerna sudah kelaparan. pagi tu kitorang makan garlic bread. tapi dah pukul 2pm, haruslah kelaparan kan.

maka...

buka kasut, buka jacket 1, buka jacket 2, buka cardigen, cari toilet..

aku terus cari potato, basuh, balut dengan aluminium foil. sumbat dalam oven sejam. sementara tu prepare fillings untuk - jacket potato!!!

botak's n mum's

sengih's

mine
rajin tak saya? sengih ada tolong hancurkan telur tu. so kira dia tolong jugak la, dalam 1.5% kerja.

botak sangat bagus harini, dia tolong kemas semuaaaaaaa bende lepas kitorang lunch.

aku pulak, lepas dari tu, bukak youtube, duk melayan movie melayu, lepas tu adamaya for the second round.

6 comments:

Cik Lurpak said...

Aliaa, bukan ke fan heater tu stop if dah jadik panas sgt. Just biarkan, once dia detect the temp is below certain degree, dia aka start balik to function. Kan?

aliaaroslan said...

kitorang ada beli 2 fan heater tu kak. lagi satu ni ok aje. yang lagi satu tu yang sengal2 sikit. dah biar dia cool down sejam dua pon dia camtu jugak..

haslina said...

tahniah..walaupun lapar dan penat..hasil jakcket potato sungguh mengiurkan

byk sungguh activiti klu kuar umah..yea..

cian puan Dr dengan sweater putih..
kenapa gambar letih je tu..

en_me said...

sakannns.. ehehe

DrSinga said...

berterabur semua persalinan...

aliaaroslan said...

kak has - DrNotts penat layan kerenah kitorang. hihi.

en_me - jalan sakan! harus!

DrSinga - nak cepat sampai toilet!