Friday, November 26, 2010

lompat

Leicester University

semalam kan pegi sekolah DrNotts kan. sebab DrNotts kan kne bagi seminar kan. bangunan office DrNotts tu ialah 18 tingkat, office DrNotts tingkat 16. selain naik tangga (which yang orang british sangaattttt suka!), nak naik tingkat 16 tu boleh pakai lift (elevator, bak kata orang amerika) dan jugak list seperti gambar di atas.

lift belah kiri ialah naik, kanan ialah turun. lift ni memang akan sentiasa bergerak (tak tau la berapa speed dia). cara nak naik ialah bila ada space kosong, terus naik, dan bila sampai tingkat yang dituju, terus keluar. konsep nak masuk keluar lift ni macam naik escalator la. tapi untuk orang disable, ada button stop of course.

sebab kitorang teruja sangat, nak naik n turun dari lift ni sampai terlompat pasal takut terlambat nanti karang terkepit pulak. memang best la lift ni.

**seminar DrNotts semalam best, akhirnya orang tau jugak malaysia tu kat mane**

6 comments:

DrSinga said...

best..best.. suke mendaalah ni...
sebab thrill nak timing nak lompat2 keluar..
dulu ada kat HKL..sekarang dah arwah..
anddd... kita orang selelu sajaaaa je tak nak keluar masa kat atas sekali..biar dia pusing turun...anddd....sangat gelappp!! and.. terpikir.. kalau stuck kat atas sekali tu..hampeh orang tak tau..
:)

en_me said...

malaysia tu katne.. ekeke

arfahadnan said...

mcm menyeronokkan ler lift tersebut...
aku pulak rasa nak tergelak membayangkan kaedah penggunaannyer...

aliaaroslan said...

DrSinga - kalo stuck kat atas sekali, pastu time kne oncall malam. camne tu? huk huk..

aliaaroslan said...

en_me - malaysia tu antara thailand, singapore dan indon.

aliaaroslan said...

arfahadnan - aku dah gelak2 masa nak melompat naik turun.