Monday, November 1, 2010

tiba-tiba

feeling macam nak makan cheesecake, walaupon aku bukanlah kipas-susah-mati cheese cake kat secret recipe tersebut. selalunya latifah yang akan order cheesecake (marble ke, ape2 la kan) dan aku ialah akan cuit secebis sahaja kerna chocolate banana cake lebih menggiurkan dimataku.

tapi duk tengok-tengok recipe kat blog kak mimah, aku nak testing la buat 15 minutes cheesecake ni..

setelah bersilat-judo, settle masukkan suma dalam tupperware. tapi kesedapannya tak diketahui lagi kerna hanya akan ditest esok pagi. kenapa? pasal harini dah makan banyak sangat lamb doner, maka lemak-lemak itu adalah untuk kiraan esok pulak.


sapa la yang nak makan banyak-banyak ni aku pon tatau.

13 comments:

Cik Lurpak said...

mak ai! tebal nye Aliaa buat. Akak biasa buat selapis aje.. heheheh...
kami hidang ini kepada teman2 rapat sahaja di hari raya.. sebab cheese di Malaysia super-mahal-sampai-tuan-rumah-jadik-kedekut.. dah rasa kang, sile update..

Mohd Afiq Abdul Rahim said...

miss....campak cnie ckit....wakkakakkak... ;p

ADIA ZONE said...
This comment has been removed by the author.
ADIA ZONE said...

dah buat sekali, pastu tobat x mo buat lg...huhuhu...pasal penyebab aku jadik geemoks....nak turun kg payah la plak
lau teringin sgt just mkn 1pc kat secret recipe...tu pun kongsi ngan adia

en_me said...

ngidamm makk kannns.. ehehe

Mak Su said...

mak aiii, mmg cenggitu ker ghopanyer?

aliaaroslan said...

kak mimah - sedap kak. tapi macam manis terlebih sikit. nanti kne kurangkan condensed milk nampaknya..

aliaaroslan said...

afiq - pegi aje secret recipe beli. huahuahua

aliaaroslan said...

kak shiema - memang tokleh makan banyak. karang penat aje diet. hihi

aliaaroslan said...

en_me - pegi cari sepotong di Melbourne nun.. hihi

aliaaroslan said...

maksu - ni yang simple recipe punya. sedap dan mudah..

DrSinga said...

sila jadik anak yang baik dan hidangkan 2 portion untuk mama anda...

aliaaroslan said...

DrSinga - mama saya dah tak boleh makan cheese.. huhu