Friday, November 12, 2010

bonfire

sejarah bonfire night? aku tak berapa nak sure. rasanya kene tanya DrNotts sebab dulu beliau ada mengajar kat kanak-kanak riang ria omputih ni.

dalam pada hujan renyai-renyai basah tu, gigih jugak kitorang pegi. slumber parking kat celah-celah rumah orang pasal parking kat forest field tu untuk blue sticker holder only. kami takde blue sticker, tapi botak pakai blue jacket. 

well, pasal dah ada bonfire night ni kan, orang-orang sarkis pon datang jugak dengan kontena diorang, bawak rides n segala-macam-mainan-tikam tu. tapi tak sepenuh masa goose fair aritu.




teknik jalan mengelak lecak

pre-shaw : firework (malaysia punya lagi gemilang)


beli jugak alusimitai ni ha. (candy floss la!)

baru nak light up the fire


bukan nyalaan biru dah, ni nyalaan hitam

gigih tengok api

rumah terbakar panggil bomba, bomba datang berlumba-lumba  standby firefighter
abes forest field tu lecak. esoknya lalu jalan forest field tu, memang abes padang tu. so lepas ni nottingham city council akan datang dan tanam balik rumput yang dah damage tu.

harini pon hujan renyai-renyai basah jugak.

sekali lagi aku musykil, betul ke musim autumn skrang? pasal rumput-lalang belakang rumah ni ialah naik dengan cemerlang lagi. tapi pokok kat graveyard n church depan rumah ni elok aje gugur. cantik plak tu.

photo by DrNotts
jom layan criminal minds!

4 comments:

en_me said...

jangan sembahyang dlm church depan umah sudahh.. ahaks

sejukk kanns..

h4ni3 said...

erkkk... kebakaran!! kebakaran!!!

DrSinga said...

wo!!
open fire!!!!
pencemarannnn

aliaaroslan said...

en_me - nak masuk pon malas, pasal banyak hanjeng situ.

DrHani - kebakaran terkawal. tapi dia bakar kayu tu pakai minyak.. cisss

DrSinga - setahun sekali diorang kata takpe