Tuesday, July 28, 2009

we've gotta move it move it

semalam janji dgn aiman nak angkat barang2 besar rumah sewa.. tunggu punya tunggu, pkul 7 lbh baru die, is n zahir sampai.. cesss.. aku dahla tgh prepare nak berbuka puasa..

budak2 tu sampai, boleh pulak beramas-mesra-bertepuk-tampar kat luar rumah dulu.. lepas aku dah membebel barulah diorang start angkat barang.. nasib ada van mak kepada is.. so muatlah katil (dah dicerai2kan of cos), kerusi set L shape (3 piece), sebeg ikea baju2 aku, tilam n lapik katil kayu.. sungguh berjasa btul..

pastu pulak aku masukkan lagi dalam kreta aku barang2 yang kecik2.. so rasanya lg sekali dua round, dah habis lah barang2 kat rumah sewa..

walaupon kejap je duk rumah sewa, memang boleh diconcludekan tak sama mcm duk rumah sendiri.. sebabnyer
  1. takde aircond (sila kutuk)
  2. takde aircond (ye, memang aku mengada)
  3. takde aircond (sila muntah hijau pulak)
yelah, kalau nak pasang aircond kat rumah sewa, mcm membazir plak sebab bukan rumah kita kan. pulaknye takut nanti tuan rumah tak kasi tebuk2 ke paku2 ke ape2 kan..

sampai kat rumah vista, aku roger mamat n semai, cheh, diorang melepak kat mapley pulak dah.. aku pon angkut la sorang2.. dari kereta ke depan lift, dari depan lift ke dalam lift, dalam lift keluar lift, tiba2 diorang pon kuar kat lift sebelah.. lambat.. ampeh.. huhu.. alim, widad n semai yang tolong angkat brg.. mamat die tengok aje.. pastu sibuk nak tolak troley.. ampeh..

pastu aku capek.. lepak2 n mkn ubat, termasuk ubat selsema, gone sampai subuh..

7 comments:

arfahadnan said...

sepanjang aku dok menyewa berapa kali dah aku pindah umah..

jadi aku mengambil inisiatif tidak mempunyai byk barang..

2 jer kabinet yg boleh pasang siap tuh..yg lain .. dari bonet keter sampai ke seat penumpang sebelah pemandu sumer nyer kain baju..

lalink7 said...

cik aliaa pindah ke mane?
rumah vista??
where?
mana tau nak p mlawat..
hoho~

mEiZ SHA said...

pindah VISTA mana dear?

julie^beth said...

arfah - patutnya sebelum aku duk menyewa, aku kne menuntut dgn ko dulu..

lalink - pindah balik rumah bonda lah

mEiZ SHA - seri putra, kat bandar seri putra..

Zumairi said...

pindah rumah angkat sendiri yee cian..nak kena belanja kfc baru rajin kot budak2 tuh hehe

fhad said...

haha.. btol kate zumairi tu cik alia.. kene bagi rasuah skit bru rajin.. hehe

julie^beth said...

zumairi n fhad - dah rasuah dah diorang.. huhu