Thursday, July 30, 2009

shopping and ISM

harini nak pergi ke KL, lebih tepat lagi ke GM plaza.. tujuannya nak beli belah (shopping) barang2 untuk buka kedai masa hari konvo kat kliuc minggu depan.. saje je testing berniaga sket2.. mane lah tau, kalau ada untung, boleh beli kasut sepasang (eh, kan aku puasa kasut n handbag skrang.. ada exception kah?)

tapi skrang dah pkul 10.40am, kitorang (aku n kak faiza) masih tak bertolak lagi ke KL.. erm.. nanti panas lah pulak ek.. aku tak pernah pegi GM plaza tu.. tatau lah ape kondisi kat situ. kalau ada econ, ok, aku hidup. kalau tadak econ pon aku hidup jugak.. cuma nanti menitis keluar peluh2 wanita aku.. tah tak ayu.. camne nak mencari potensi bakal suami (eh, selama ni kalau kuar shopping tak pernah pulak bertujuan mencari bakal2 kan).. haha

lepas tu nak pergi ISM (institution of surveyors malaysia).. bukannye nak shopping ye kat sini.. nak amek certificate land surveyor aku.. kalau dapat certificate nie, boleh la tambah "Sr" kat depan nama aku.. jadinyer "Sr. Siti Nur Aliaa Roslan". "Sr" tu bukan senior ye, tapi surveyor.. kat ISM ada 4 division yang boleh dapat Sr ni, Land surveyor, Quantity Surveyor, Building Surveyor and Land & estate evaluator.. nak tau lebih lanjut, boleh ke sini.

lepas tu balik ke ofis aku akan pengsan.. hahaha..

erm... harini nak berbuka ape ye? ani sup utara lagi kah?

5 comments:

drnormaliza said...

my version of this acronym

Sr insinyur
Ir insinyur

ikut suka hati me ek

arfahadnan said...

rajin betul kau puasa..
kau straight puasa sampai ramadhan ker?

mugiwara said...

untung la kau ye~

[memandang bumbung]
bila la aku nk dpt ir nih~

Zumairi said...

puasa niat utk kuruskan badan...insyAllah badan jadi kurus...tapi kalau puasa niat kerana harapkan reda Allah...pasti akan dapat dua2...kurus dan pahala...Allahu alam.

julie^beth said...

drnormaliza - baik.. SYMP : saya yang menurut perintah

arfahadnan - xla.. puasa mane yang larat.. so far ok lagi.. kalo rasa tak larat, aku skip.. hehe

mugiwara - ur time will come, sooonnnn

zumairi - noted, thanx for reminding me..