Saturday, July 11, 2009

tag from kak izz sayang!!!

Kali ini saya di tag oleh kak izz. Here we go:

1. Bekas kekasih saya adalah :
= encik ipod n encik bumblebee sering bertukar2 tempat sebagai saya punya x-bf n current bf.. boleh?

2. Saya sedang mendengar :
= citer harry potter the order of pheonix kat tv ni ha

3. Mungkin saya patut :
= tengok aje citer harry potter tu skali

4. Saya suka :
= kuar dgn family saya n camping

5. Sahabat-sahabat baik saya :
= yang tau sape diorang tanpa perlu dimention berulangkali..

6. Saya tak paham :
= Kenapa argument pasal pemansuhan PPSMI tak settle2 lagi..

7. Saya kehilangan :
= darah sy semalam sebab sy pergi derma untuk digunakan oleh orang yang lebih memerlukan

8. Ramai yang berkata :
= "aliaa, ko ni comel la".. tatau la ape tujuan diorang tu... apakah itu compliment ataupon menyedapkan hati aku aje?

9. Makna nama saya :
= cahaya ketinggian (tapi aku rendah, 5 kaki 3 inci aje)

10. Cinta itu adalah :
= terbahagi kpd banyak bhgian, cinta kepada Allah, keluarga, kawan2 n diri sendiri serta orang sekeliling

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
= berbual sambil minum teh tarik (kot.. kat mapley kan popular teh tarik die walaupon tak sedap)

12. Saya akan cuba :
= untuk bahgiakan mama dan ayah saya selagi saya mampu

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
= infiniti ∞ <- sama cam kak izz.. sampai bila2

14. Telefon bimbit saya :
= E71, SE K660i, nokia 6288, tv mobile (tapi aku tak guna semua dalam satu masa.. kasi2 kat adik2.. hehe)

15. Bila saya terjaga dari tidur :
= always wonder :eh, dah pkul brape weh? aku terlepas subuh ke?

16. Saya paling meluat apabila :
= orang yang tidak boleh lansung menerima teguran / kritikan / pandangan orang lain.. terasa diri die paling hebat dalam dunia.. remember, maybe today you're at the top, but someday you will be down under and most of the day you are just like everyone else.. be moderate..

17. Pesta/Parti adalah :
= pesta pulau pinang.. haha parti pulak parti buih!! huwaaaa

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
= kucing kat cafe untie pool n main2 bersama encik ptd. (5 year ago kot) n arnab midah

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
= teenager's years masa kat UK n kat uitm n upm

20. Hari ini :
= sy telah pegi camping dengan geng x-pbsm

21. Malam ini saya akan :
= menonton cerekarama kat tv3 jap lg

22. Esok pula saya akan :
= pegi wedding kawan sy di sg ramal dalam n tengok adik sy main bola kat kiddo kickers

23. Saya betul-betul inginkan :
= sambung belajar di dot dot dot dot dot dot dot

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
= masih hitam lagi kulitku.. lambat betul nak putih lepas pegi survey camp

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
= all time feveret - mines.. others : alamanda, jusco cheras selatan, midvely.. ms kat shah alam : PAS, tesco, giant 13 n jusco bukit raja

26. Makanan Barat atau Jepun :
= barat - steak, layan aje.. jepun - sushi, cannot go at all

27. Bilik yang terang atau gelap :
= terang ke gelap ke, kalo aku nak tido, aku blasah aje.. bak kata mamat, kalo aku terlupa bawak kunci rumah n orang dalam rumah tak terjaga time aku balik, aku boleh aje blasah tido kat koridor or tangga depan rumah..

28. Makanan segera adalah :
= mahal n kadang2 tak sedap.. tapi kalau nak cepat, blasah aje asalkan ada bende yang nak diisi

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
= japg nak tukar tv ke tv3 ok!

30. Siapa yang anda mahu Tag?
= nico (amek ko balik), mugiwara, husnalalink, jannah , mumsy, chanellove, rugby04lomu, green girl .. dan sesiapa yang dah baca n sudi menjawab tag ini.. terimakasih!

5 comments:

mugiwara said...

tetibe tingat mid we~

ntah bila la dpt jmpe dia lg kan?

bila sebok2 citer pasal mj, aku trus tingat mid nyer nick.

lalink7 said...

cik Aliaa..saye dah buat sudah tagg nie...huwaaaaaaaaaaa...
nak kene wat lagi kah????
:(

julie^beth said...

mugiwara - mid sihat aje, baru borak2 dgn die minggu lepas, die call.. nanti nak tengok HP kite bleh ajak die..

lalink7 - kalo dah buat, takyah buat eh.. thanx

Izzah Marzuki said...

hehehe..

tq kerna menjawabbb.. =)

Siti Nurul Jannah Fital said...

ooo udah tukau langsir baru yerk...