Monday, March 28, 2011

dunia jam 10

Tengah-tengah rancak mengemas rumah;

Mamat : siapa pulak yang goreng ikan masin time-time ni. Mamat lapar la long...
Aku : no maggie...
Mamat : mamat masak maggie boleh tak long?
Maisarah : kakak pon nak jugak. Ko masak sekali untuk kakak, mat.
Aku : no maggie... (nada suara sama, tenang aje)
Mamat : makan cereal boleh tak long?
Aku : cereal boleh. Maggie no.
Maisarah : kalau cereal aku taknak lah.

P/s : kurang makan maggie, jerawat pon tak naik. Apekah kaitan?

9 comments:

HLiza said...

Cewah..strictla pulak kak Long tu..akak dari kecik tak makan kacang sangat sebab ada sorang nenek tu kata nanti banyak jerawat..Maggi bedal je. Alia ada kat sini sampai bila?

aliaaroslan said...

kak liza - strict sebab baru dua tiga malam lepas mamat belasah makan. tak boleh selalu2. hehe..

Pembantu said...
This comment has been removed by the author.
chanellove said...

ahhhhhhhhhhhh! mlm ni nak mkn maggie gakkkkkkkkk

nukilanaffiza... said...

hmmm...maggie makan ruji semasa di dalam hutan...heheheh...

aliaaroslan said...

semai - no no no.. minggu depan boleh. sebab baru last week makan kan

aliaaroslan said...

abg fende - tu makanan emergency namanya. hehe.. aritu buat steamboat kan? jeles!

haslina said...

alia - akak nak yg part ikan masin tu..
;))

aliaaroslan said...

kak has - ha, dah mengidam tu. kne mintak abg hendra masak.