Thursday, March 17, 2011

melawat rakyat 5 : road trip : day 6 - let's go home...

day 1

day 2

day 3

day 4

day 5

dalam banyak-banyak travelodge yang kami stay in, yang kat Birmingham (Castle Bromwich) ni yang paling best skali. design pon lain dari travelodge lain yang sama aje interior dia. toilet sangat best. tv 32 inci flat screen gantung kat dinding lagi, walaupon kami tengok BBC news aje sebab asyik tengok Korean variety show aje. 

lepas breakfast pagi-pagi di dalam travelodge yang cemerlang lagi gemilang tu, kami teruskan tujuan aktiviti hari terkahir road trip, iaitu pergi jalan-jalan di tempat kerja mama, University of Leicester.

gaya itu penting. mesti pakai sunglass kalau matahari terik walaupon baju pakai berlapis2.


university of leicester ni parking sangat susah nak cari walaupon uni dia kecik aje. staff nak dapat sticket staff pon waiting list 2 tahun. apekah?







kebetulan hari yang sama ada open day kat uni tu. so masa kami pergi student union building dia, ada ramai student yang tengah duk melayan visitor. beli tshirt uni of leicester untuk mama then kami jalan-jalan pergi tengok office mama. ambil-ambil gambar lagi sampai tak larat. 









sebab kami parking jauhhhhhhh gila, aku suruh mama n alim tunggu kat bus stop pagar uni of leicester aje sementara aku pergi ambil kereta.

lepas dari tu kami terus balik ke rumah. sampai rumah, masak lunch dan makan macamkan tak makan berapa hari. maklumlah, berapa hari tak makan masakan melayu. nak kata pandai sangat masak tu tak la, tapi licin licau periuk kuali.

alhamdulillah, selamat pergi dan balik.

cayalah mama sebab melayan itenary gila yang aku buat.
cayalah widad sebab ponteng sekolah 3 hari. slumber kan.
cayalah alim pasal tak pernah merungut pon penat ke lambat.

kalau semorang ada sekali, laaaaaaaaagggggggiiiiiiiiiiiii best...

6 comments:

HLiza said...

Serius..Alai nampak slimlah sekarang..kena jalan2 banyak lagi dan parking jauh lagi..

aliaaroslan said...

@HLiza - kalau jalan jauh2, kne jalan penuh bergaya. takut ada agensi modeling cari calon. haha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
gua doa lu selamat..jangan lupa balik malaysia

nukilanaffiza... said...

ye la..memang nampak slim....ada rahsia ke?

aliaaroslan said...

brutalsolo - thanx! malaysia di hatiku

aliaaroslan said...

abg fende - takde rahsia apecific pon. diet n exercise je..