Monday, February 28, 2011

melawat rakyat 4 : belgium : the chocolate!!!

kalau nak cerita pasal belgium, intro kene kasi gambar chocolate. untuk mereka yang on diet (aku ni perasan aje diet, tapi tak jugak. cisss) jom kita berangan makan banyak-banyak coklat.










 











maafkan saya...

selang 2-3 buah kedai, konfem ada sebuah kedai chocolate. untuk pelancong, memang akan terpengaruh. tapi orang local, maybe dah tak heran kot. kami beli jugak..



nanti sambung lagi yek..

siri jelajah kali ni kami naik minicuise..

16 comments:

orang said...

ade kerja kosong tak kat kedai coklat tu? aku nak apply...lepas seminggu kerja, konfem, berat aku jadi double...

♥ Izzah Marzuki said...

nakkkkkkk!!!

h4ni3 said...

yang kaler ijau dalam 2nd pic tu coklat jugak ker?

yang panjang2 itam tu, mcm lintah lak nengoknya.. uuu.. tak sanggup nak makan!

sape kata makan coklat menggemukkan???? ;)

en_me said...

sodappnyerr.. ehehe

DeLancrettLurpak said...

cerita penuh please!!!

korang ni gigih berjalan, best!

bobhandburry said...

Menariknya.. kalau la saya dapt pergi jugak.. heheethanks share

zu
www.zuwairiaiman.com

aliaaroslan said...

orang - tapi orang yang jual coklat tu kata, dia makan coklat almost everyday tapi tak gemuk2 pon. ikut baka kot.. aku ni baka suma sihat2. hehe..

aliaaroslan said...

kak izz - boleh, insyaAllah nanti aliaa passing over. kasi loqman jeles. eh, dia makan coklat ke? dia kan diet 24 jam. huhu

aliaaroslan said...

drhanie - yup, coklat. yang panjang2 pon coklat, dark coklat katanya.

yang saya tau, dark coklat yang tak menggemukkan. eh, yeke? saya kurang arif.

aliaaroslan said...

en_me - rasa sekali memang sedap. tapi kalau hari2, agak muak jugak. hehe

aliaaroslan said...

kak mimah - saya biro logistik, dan plan memplan dan biro membaca peta. hehe..

nanti ek, tengah buat karangan

aliaaroslan said...

bobhandburry - kalau ada rezeki, pergi tengok tempat orang dan belajar culture diorang, memang best.

Ribbon Clown said...

bestnyer jenjalan.. gi tgk Pee-Pee boy tak ? hehe

Shiema said...

juling mate tengok cekelat....mati semut kerana gula, mati ape kerane cekelat? jawab 10x

aliaaroslan said...

ribbon clown - tak tengok la kak. jalan setengah hari aje. town dia macam kecik aje..

aliaaroslan said...

kak shiema - mati nafsu nak makan coklat ke?