Saturday, February 5, 2011

melawat rakyat 3 : venice : day 3

catatan hari ke-3 kami di venice dimulakan dengan gambar Mrs. Hyun Bin yang bakal ditinggalkan oleh Hyun Bin kerna akan masuk Marine Army pada bulan March nanti.

breakfast dulu ape-ape hal. 
 selingan : i heart hyun bin

selesai kami breakfast, terus keluar menuju ke area Rialto. nak jalan-jalan sambil tengok laut yang biru-hijau warnanya, tengok abang hensem kayuh gondola dan bergambar sakan habiskan memory camera. 





ni baru betul "lorong gelap". siap ada watak tambahan - makcik italian















cheeeeeeeseeeeee


jalan punya jalan, kami tersesat sampai Rialto market. feeling feeling macam pegi pasar tani.








gila besar strawberry


chandler smile

belakang tu the famous rialto bridge



salah satu cara nak angkut barang kat venice


lepas tu kami patah balik jalan ke st. maria formosa, untuk pegi lunch makan pizza.! yes, kata italian. haruslah makan pizza! hari ke-3 ni kami jalan relex relex. kejap kejap berenti rehat, berenti bergambar.














semua peminta sedekah yang kami jumpa ialah perempuan. DrNotts kata macam muka orang bosnia

yey! the best margarita pizza!

salah satu take-5, automatic semorang angkat kaki bila ada hanjeng lalu bawah kerusi kitorang


tiramisu anyone?

besar gila chocolate dia
balik hotel lepas lunch, semorang pengsan. aku transfer gambar siap-siap dan sengih charge bateri camera. petang tu aku dan sengih keluar lagi jalan-jalan cari pasal. of course pegi st marco nak ambil gambar sunset. 





settle ambil gambar, kitorang singgah salah satu kedai makan untuk beli dinner. sebab DrNotts tak larat nak turun (bilik kitorang tingkat 2), aku dan sengih beli takeaway saja. 


sementara tunggu food siap

its out italian dinner!!!


Risotto Ai Frutti Di Mare (Risotto with seafood)

Pannette All'Arrabiata O Al Ragu' (Pasta Quills with Spicy Sauce)

Spaghetti Al Pomodoro A Al Ragu' (Spaghetti with Tomato sauce)

Spaghetti Alle Vongole Veraci (Spaghetti with Carpet Shells big clams)


sangat sedappppp! licin licau kitorang makan. 

mineral water. kene beli yang naturale dan sebut no gas. kalau tak nanti dia kasi sparkling water. macam minum air mineral bergas.
malam tu semorang tidur dengan nyenyak pasal penat berjalan dan makan sedap dan kenyang..

tapi botak dia sakit telinga lagi sebelah. so dia ialah tak boleh tido dan DrNotts teman dia sampai pagi.

4 comments:

DeLancrettLurpak said...

kami suka sparkling water... eheheheh

aliaaroslan said...

kak mimah - saya tak gemar. tapi kalo darurat, blasah jugak..

Ribbon Clown said...

Aliaa, kitaorg gi Venice half day je..tak puas round.. korang gi lama, syok la.. :D teringin nak merayap kat each small bridges and brick lanes..

aliaaroslan said...

ribbon clown - kalau pergi venice 2 hari, ok dah tu sebab boleh masuk segala lorong dan semua jambatan. next time boleh plan pergi lama sikit kak. tapi kalau pergi time spring lagi best sebab tak sejuk sangat, jalan pon best. paling menarik sebab awan dia biru. sangat cantik..