Sunday, February 20, 2011

kaedahnya (1)

tak makan nasi 6 bulan pertama

15 comments:

EEZOR said...

sakit ke?

Syana said...

ganti nasi dgn apa? nak tahu juga :o)

aliaaroslan said...

EEZOR - tak.. :)

aliaaroslan said...

kak sya - speghetti atau pasta. tapi saya tak ambil langsung. just makan lauk sahaja :)

Syana said...

good for you! you have such a strong will power :o)

k.sya palong lama tak makan nasi, 1 week je huhuhu

i'll try to focus more this time round. thank you for the tip :o) share lagi ye :o)

aliaaroslan said...

kak sya - ini pon lepas dah puas mama nasihatkan. saya ni kan degil. huhu..

kalau tak boleh stop terus, kurangkan portion sahaja. insyaAllah boleh.

kak sya punya blog ape ye? aliaa tak dapat linknya..

Syana said...

here's my url :o)

http://syachetok.blogspot.com/

Huda Ramlee said...
This comment has been removed by the author.
Huda Ramlee said...

hah, kalau aku baru 6 minit tak makan dah meroyan..

aliaaroslan said...

kak sya - thanks kak sya.. already visited you blog :)

aliaaroslan said...

huda ramlee - ada jugak orang yang bukan tak makan langsung, tapi kurangkan amount nasi aje. lebih makan lauk :)

melissa said...

aliaa,

Kita kalau tade nasi sehari, malam tido ngigau2. Bila travel, piuk nasi > baju2. Dasar melayu?? hehe

aliaaroslan said...

melissa farah - biasanya yang takboleh tak makan nasi ni dikaitkan dengan keturunan jawa. apakah anda jawa? jawa celup pon boleh. hehe.. memang orang melayu, wajibbbbbb makan nasi.

melissa said...

aliaa,

boleh panggil kita lisa / farah.

mak cina tp bapak jawa hahaha

aliaaroslan said...

farah - ha, ada jawa sebelah tu. hihi