Wednesday, September 15, 2010

Galway, Ireland - 3rd to 4th Sept 2010 (3)

turun dari tour bus yang cemerlang kuning dari jauh pon dah nampak tu, kitorang ke information centre, tengok tempat mane yang menarik untuk jalan-jalan. then kitorang decide untuk ke city square.


jalan punya jalan, ada pulak poster ni. masa ni tengah hot yang tony blair kene balik dengan telur masa die nak buat sign session kat dublin. padan muka ko. ikut lagi cakap orang!


tengok lah, pelancong memang datang dari merata dunia nak tengok galway ni. memang ramai orang pure irish kat galway ni berbanding dengan kat limerick.


kat salah satu kedai souvenir, kitorang jumpa poster negara-negara ni. sila tengok negara mana yang femes ye!



memang best jalan kat galway. atleast ada city square la kan untuk lepak-lepak. orang irish ni memang suka la sunbathing la hape la. jenjalan tak pakai baju (lelaki aje) ialah biase aje. siap die bogelkan anak kecik diorang kasi main air kat sini. ingat sungai ke laut?


actually pagi tu cuaca hujan-hujan manja. lepas tu cemerlang matahari keluar. tanggal suma jacket. bukan senang nak dapat panas cani kat sini.


band ni sangat lah best diorang main instrument n penyanyi die sangat sedap suara. dahla nyanyi lagu i'm yours. best!


kat ireland ni ada satu sokan yang sangat popular. ape ntah nama die. pakai kayu untuk pukul bola. macam hoki tapi bukan hoki.


ada tempat parking basikal ye kawan-kawan. serius memang dasar pelancong. tempat paking basikal pon nak amek gambar.


ada pasar jugak masa hari tu. kitorang just jalan-jalan tengok. standard la pasar, jual kain baju barang, etc.


memang best la galway





habis jalan-jalan, terus kitorang menuju ke kereta sebab nak ke ireland national aquarium. boleh pulak singgah main kat park dulu.


semua county kat ireland

2 comments:

DrSinga said...

hurling yang!!!
yang pukul bola dengan kayu macam hoki tapi bukan hoki tu...
(hehehe... tak pernah paham that game!!)

julie^beth said...

thanx Dr. saya pon tak pernah paham, duk tengok saje. hihi