Friday, October 28, 2011

Hari ke-2 di Lumut

Baru aje borak dengan hanah, yang kitorang ni dah 2 hari kat sini and yet sorang pon tak onkan laptop masing2. Macam "lantaklah kerje office tu,biar dia buat sendiri" ake konsepnya. Hahaha. Tapi atleast kitorang boleh access personal and office email serta twitter. FB? Erm,agak bosan sekarang dengan fb. No offence to peminat tegar fb ye.

So, ape kitorang buat harini? Saya bangun lebih kurang jam 6.30am walaupun semalam saya tidur tak nyenyak sangat. Kejap2 terjaga. Siap2 mandi n subuh, hanah pon siap2 jugak. Terus asyraf bbm ajak breakfast. So jumpa dia, taufiq dan hj razak di dewan makan. Breakfast makan meehoon goreng + telur goreng + teh o.

Lepas tu balik bilik dan pakai kasut. Terus saya, hanah n asyraf jalan kaki tengok student di site. Kami handle student civil engineering. Hj razak n taufiq handle student geomatic engineering. So pagi2 adegan mencari TBM ialah sangat adventures bagi budak2 ni. Kami ni tengok je sambil sengih2 sebab kami dah tau kat mane TBM tu. Hehe. Tapi, ada je student yang jumpa. So maknanya takla susah mane pon nak cari. Lepas tu kami jalan ke group lain punya site. Diorang ni dibahagikan kepada 6 group. Setiap group ada 7-8 students.

Habis tengok students, kami balik ke chalet dan lepak kat pondok / astaka besar kat area chalet tu. Siap borak-borak n makan snack. Saya rasa sangat ngantuk masa tu. Maybe sebab tak cukup tidur. Hanah pulak demam so kami decide nak balik bilik je. Kami rehat sampai la time lunch. Makan ape? Nasi + sambal ikan goreng + kacang botol + sambal belacan + siakap sambal + ayam rendang + tembikai + jus sarsi. Adui, sedap gile! Alhamdulillah. Sementara geng lelaki pegi solat jumaat, kami lepak aje kt bilik. Settle geng lelaki balik, kami terus tengok student di site lagi. Tapi hujan lebah + panas bersilih ganti cuacanya. Sampai la ke sekarang ni. Dalam pada tu, tetap jalan tengok student jugak.

Lewat petang saya dan geng2 lelaki termasuk 2 orang technician (budi n hanif) pergi makan cendol di kedai Mr Cendol. Yup, itu nama kedai dia ye. Hanah tak ikut sebab dia rasa tak sedap badan.

Lepas makan cendol, kami ke giant manjung nak belikan whipped potato kfc utk hanah. Abang2 ni siap shoping lagi. Hahaha.

Balik aje bilik, siap2 mandi semua, terus dinner (makan nasi + sambal udang + bayam masak air + sambal ikan tongkol + ayam masak asam bercili + sirap + buah oren) dan ke night briefing. Settle briefing tengok student punya kerja setiap group dan brief on esok punya aktiviti. Then kami supper dan balik bilik.

Nak tidur dah ni. Maklumlah malam semalam kurang nyenyak.

Misi esok : kurangkan makan!
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

6 comments:

haslina said...

aduh x leh tahan dgn menu tu. nyaman sekali.
;))

take care to hanah. cian dia.
happy working to you all.

h4ni3 said...

dah balik ker?

fb skrg mmg bosan.. huhu~

DeLancrettLurpak said...

ape ke sedap sebenonye lauk kamu...hishh!! jelesss!!!

aliaaroslan said...

@haslina

menu memang style cucah sambal belacan dengan kacang botol. terbaek! memang pembuka selera yang sangat best.

thanks for caring us, kak! love you lah.

aliaaroslan said...

@h4ni3

mestilah belum balik lagi, Dr. duk sini sampai sabtu ni. balik konfem terbakar kulitku!

aliaaroslan said...

@DeLancrettLurpak

sedap sangat kak. balik nanti kene diet. adui. itu yang tak sedap nak fikir tu.