Thursday, October 27, 2011

Hari ke-1 di Lumut

Bertolak dari rumah pukul 7.45am lepas angkut barang masuk kereta 2 round. Sila bayangkan berapa banyak harta karun aku bawak ke sini.

Sampai di office, angkut lagi 2 bag barang-barang office. Student register. Angkut barang2 survey masuk bas dan student pon naik bas. Bas bertolak ke Lumut.

Breakfast di cafe sebelah dengan kak faiza, hanah dan linda. Terserempak dengan kak has.

Aku ke block belakang jumpa kak nat. Sebab nanti bila balik dari Lumut dia dah cuti bersalin. Nanti rindu kat mak buyung tu pulak. Jumpa skali Lin dan kak has.

Ke klinik dulu ambil ubat bekalan 10 hari nak bersurvey camp di Lumut ni. Bertolak ke lumut ikut jalan duta.

Jumpa haji razak dan hanah di exit bidor. Terus hala ke lumut lalu teluk intan. Kereta banyak. Lori slow pon banyak.

Kami jadi peserta pertama sampai kem. Padahal kami bertolak 2 jam lagi lewat dari bas. Rupanya bas berhenti rehat di Rawang dan sesat salah tempat.

Dapat bilik yang sama. Kali ke-3 bersurvey camp di lumut dan 3 kali duduk di bilik yang sama. Bila student sampai, terus briefing. Lunch. Bahagi kumpulan. Distribute alat. Recce site dan bahagi site.

Makan malam dan ke giant manjung kejap. Cari ubat nyamuk. Balik ke kem dan kasi briefing untuk kerja esok pagi. Minum malam dan check report student.

Sekarang ialah tergolek atas katil nak tidur. Selamat malam semua!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

6 comments:

DeLancrettLurpak said...

dgr kata dkt lumut, ada kedai seafood yg murah gile..

i miss lumut!

tahukah anda, saya lahir di lumut, hehe

haslina said...

huhu. wlupun membaca cerita terasa sekali penatnya.

gud luck dear.

ajujua said...

tiba-tiba rindu lumut...
dekat ngan tldm lumut tu ada satu gerai masakan kampung yang best..
gi la terjah....
Aliaa, semoga selamat sumanya

aliaaroslan said...

@DeLancrettLurpak akak berIC number perak rupanya!

so far saya suka je lumut sebab tak terik sangat. maybe sebab kami datang time tengkujuh. hehe..

nak kne cari kedai seafood yang sedap. so far yang dah pergi, kureng sikit.

aliaaroslan said...

@haslina thanks kak.. penat memang penat tapi best !

aliaaroslan said...

@ajujua thanks kak ju. nanti saya akan cari kedai tu! kalau jumpa, akan kuambil gambar. hahaha