Friday, July 23, 2010

gambar

blog aku ni banyak gambar ke? well, itu ialah komen dari pembaca. kadang-kadang, gambar boleh ceritakan banyak bende dari karangan berbuku-buku. ye tak?

aku suka letak gambar. sebab itu semua memori untuk aku. interpretasi aku terhadap setiap gambar adalah berlainan dari setiap orang.

contohnya, aku letak gambar bunga matahari yang sangat cantik. bagi aku, interpretasi aku cani:
  1. pertama sekali, aku akan terus nyanyi salah satu lagu yang agak glamer time sekolah rendah dulu, time subjek muzik "bunga matahari sangat cantik, kembang di waktu pagi"... lal lal lal...
  2. lepas tu terus aku fikir, kat tengah2 bunga tu, mesti ada lebah yang tido kat situ kan. 
  3. then aku akan tertanya-tanya.. eh, ape bau bunga ni ek? (sambil mendekatkan hidung ke bunga).
  4. tapi belum sempat dekat lagi, terus aku fikir, weh, kan ada lebah tadi. karang aku kene sengat karang, abes merah hidung. kurang hantaran RM50. ok, tak jadi nak hidu
ok, list tu alah ada banyak lagi, cukuplah 4 untuk setakat ini. tapi, kalo orang lain, mungkin diorang akan fikir terus "wow! kuningnya bunga.. macam bunga taik aya versi besar aje!".

see? lain orang lain style.

2 comments:

nottingham said...

ada gambar lagi bagus. boleh berangan tengok gambar tu (aamir khan especially)

julie^beth said...

hyun bin jugak boleh. mwahahaa