Friday, June 12, 2009

sekarang, saya dah tukar nama kepada Dr. Eiger ok!!

ye, saya dah tukar nickname.. tapi utk panggilan kat rumah aje..

jap, napa mcm formal aje ber-saya saya ni.. gatai kannnnnnnnnn

last week, gatai sangat nak pegi downtown kat cheras.. so dengan bergigih telah tnya kat member ofis, kat mne downtown tersebut..

jawapan die ialah :
  • dekat2 dengan hukm
  • lepas mpik
  • lepas lagi kolam renang dbkl
  • area bandar tun razak
so, kalo korang lah kan, point yang mane satu korang akan amek? aku pon bertambah konfius.. last2 die cakap camni:
  • alah, kalo nampak tempat yang terang benderang + happening kat area2 situ, tu lah downtown..
boleh???????????????????????

tapi, dengan bergigih jugak lah kan pegi.. kesian kan aku nie, nama aje duk area selangor.. tapi downtown pon tak penah pegi..

pastu dengan niat khusyuk dan tawadduknyer, aku, semai n mamat pon berpergian lah ke sana.. main belasah aje.. lepas tu...

jumpa yu all!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dan kereta ialah banyak paking kat tepi jalan yu all!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lepas dah paking tengah2 jalan raya (haruslah ada kreta lain dah start paking dulu kan) terus kitorang jalan2... jumpa pulak beg camping deuter... pulaknyer yang 45L + 10L punya.. memang aku target nak beli lagi satu beg camping saiz tu.. tengok punya tengok, pikir2in, erm... tak jadi.. tunggu bajet bulan depan... sebenarnya dalam hati tanak betray (tak tahan ayat) Eiger kan.. huhuhu

nak dijadikan citer, esoknya mama pulak nak ikut ke downtown.. jalan punya jalan, tengok2 beg tu ada lagi.. semalamnya, beg tu tinggal satu tu je so aku bajet2, konfem dah ada orang rembat... pastu mama cakap "amek je lah, dah memang rejeki awak.. kalo bukan rejeki awak, mesti dah takde dah malam ni beg tu".. last2 amek jugakkkkkkkkkk.. thanx mum!! nanti me bayar ekkk..hehe

ye, aku memang tak senonoh OK.. kadang2 IOU dulu ngan mama.. hehe.. selingan jap, bil tepon aku tak bayar kat mama lagi lah!!!!!!.. esok me bayar ye ma..

so mulanya aku minat kat brand camping Eiger ni ms ikut member pegi beli beg camping die kat pertama complex.. brand eiger.. pastu tetibe aje orang kedai tu offer jadi member brand tu.. aku yang tatau ape2 nie pon isi aje..

dari dulu aku memang minat camping.. kat uitm dulu tu setahun entah berapa banyak kali camping tak aku pegi.. abes belajar dah kurang sket.. tu pon kadang2 lepas gian jugak masuk hutan setahun 1-2 kali.. beg camping yang first pon mama belikan.. tahun 2003 masa tu.. masih elok lagi n masih boleh dipakai lagi sampai skrang... cuma beg tu besar sangat, tak sesuai utk aku yang pendek ni.. tapi in the mean time, aku blasah aje pakai.. merata dah aku pegi bawak beg tu.. sangat banyak berjasa ok..

then sejak kenal eiger, aku masuk website die.. pastu pulak ms pegi jakarta haritu, dapat rembat 2 bijik skaligus.. memang puas hati.. skrang target nak beli barang2 lain plak dari eiger .. sejak tu diorang (family) panggil aku Dr. Eiger, padahal aku bukannyer ada phd dalam eiger pon.. hahahahha.. takpe, itu adalah motivasi utk aku habiskan phd (ni pehal keluar topic nie??)..

so sebab dah ada deuter jugak skrang, so semai akan jadi Dr. deuter pulak.. eh, ke mama nak ek title tu? jadi : Dr normaliza deuter horatio cane farid kamil aqasha etc?? (banyak nya surname yu all!!)

sekian

so, gambar hiasan untuk entry kali ini adalah gambar kat tempat shooting short drama eman punya production..

wassalamu

2 comments:

drnormaliza said...

sepatutnya letak gambar beg deuter tu..bukan gambar posing habis kita...duhhhhh

julie^beth said...

dr normaliza aka mama - tokleh letak gambar beg tu sebab beg tu semai dah bawak balik tepeng. tak sempat amek gambar.. huk huk..

p/s: seperti biasa, gambar mesti takde kene mengene dengan tajuk

ahaks