Friday, June 12, 2009

celcom broadband

mama dapat offer celcom broadband for government servant RM50/month with free celcom broadband modem.
tapinyer perihal yang hendak dikhabarkan, bukanlah tentang kebestan bende alah broadband celcom yang memang line senang nak dapat n wireless sungguh laju ini.. tapinyer pasal budak yang menguruskan application utk celcom broadband nie..

arakian dikhabarkan bahawasanya mama n semai berpergian lah ke merana celcom nun jauh di KL tu.. yolah, lepas dengan kawan2 mama suma dah register, beliau pon ajak semai dan watak tambahan widad utk pergi dan register jugak..

lepas dah gedebuk gedebak adegan tarikh offer dah habis, gaduh2 tarik rambut-tie segala, budak yang uruskan application ni pon cakap lah yang boleh lagi apply tapinyer nombor n modem takde dalam stock lagi..

setelah kembali dari menara celcom tersebut, bukannyer semai n widad dok citer pasal proses application lambat ke hape ke, die dok citer pasal budak yang menguruskan application tu.. menurut diorang, budak itu adalah SANGAT HENSEM dan SANGAT BAIK.. budak tu (zam bukan nama sebenar.. yelah, nama penuh die sampai skrang aku tatau..) siap bagitau, "kalau dah ada stok, nanti sy guna duit sy dulu utk beli.. pastu sy akan contact akak".. haaaaaaaaa.. amek ko.. nak jaga hati customer punya pasal, mama aku pon die panggil akak.. ingat ape? sepupu die ke? hahahahaha kelakar..

then malam semalam, mama roger aku suruh pegi amek modem n no celcom tu sebab stok udah sampai....

so jeng jeng jeng.. aku dengan penuh nervous nyer pegi lah ke menara celcom tu, utk amek modem n simcard serta melihat kehenseman dan merasai kebaikan si zam celcom tu yang telah banyak digembar gemburkan selama ini (di kalangan kitorang aje lah)..

lepas calling2 n sms-2-ing, jumpa akhirnya si jejaka zam itu.. ini evaluationnyer:
  1. kategori melayu - memang hensem
  2. kategori lelaki baik n sopan - yesssssssssss
  3. kategori lelaki mix - tak lansung sebab ada unsur2 jawa disitu....
semai n widad lepas tau aje aku dah jumpa zam, lagi lah berguling2 diorang tension sebab tak dapat jumpa sama.... padan mukaa!!!!!!!!!!!

sekian. wabillahitaufik walhidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh (macam masuk pertandingan bercerita peringkat sekolah rendah aje)

p/s: skrang saya ialah sedang enjoy the usage of celcome broadband.. yu all bila lagi?

7 comments:

lalink7 said...

cik aliaa...
kedengaran sangat best sekali..
nak tanye..
laju kah broadband itue?

julie^beth said...

huna lalink - sangat laju yu all.. kat mane ada line clear celcom, makanya clear lah broadband tersebut..

Izzah Marzuki said...

hahaha... siap wat evaluation lagik! sib bek x wat tesis trus.. akaka..

ehh celcom offer tu dah abes ke? ade lg x? nak gak nak!

julie^beth said...

kak izz - walaupon tak buat thesis, tapi hasrat nak buat paper tu ada.. haha

drnormaliza said...

dah suruh ambil gambar si zam..buat2 lupa pulak..ni sure dah ada dalam phone dia tapi tak nak bagi tengok...

julie^beth said...

drnormaliza aka mama - camne nak amek gambar zam tu.. di kananku pak gurad.. di kiri ku zam (lebih tepat kat luar tingkap aje..) tak sempat yu all!!!

kak izz - ada lagi offer.. kalau nak, aliaa bleh rekomen.. monthly bayar rm 50 n free broadband modem tu

Anonymous said...

salam akak,
saya pun pakai broadband ni n ternyata best giler tp sygnya xtau mcm ner nak view bilnya......br jer this month try broadband ni


P/s : mmg bill dia fixed ker RM 50/month???