Friday, June 12, 2009

MERAH

hari itu hari sabtu
semua orang pegi OU
saya dan keluarga juga begitu
nk tengok gambar, scroll mouse ko tu

sekian pantun empat kerat dariku
nak tulis lagi, tapi jari hampir beku
bukan kerna idea tak boleh keluar dari otakku
cuma kepala dah tepu


dah dah dah.. sudah sudah ler tu memantun.. aku rasa mcm memondan pon iye jugak.. hahahahaha

so, bday alim aka johnny / andros / sunder / honey bunny / adik (ye, die memang banyak nick name.. kalau tulis semua, konfem tak muat IC ko darjah 6 nanti weih) telah disambut dengan agak meriah di OU bersama semua ahli keluarga (termasuklah orang2 sekeliling yang jeles tengok kitorang sefamily pakai merah-merah) serta pekerja2 dave's deli.. yar, kitorang pegi makan kat dave's deli yu all!!! memang feveret lah ayam panggang die dengan gravy yang bersecret recipe itu..

penceritaan dave's deli ni, kalo nak diungkai dalam sejarah salah silah bila kitorang sefamily start mengenali n memakan makanan kat situ adalah bilamana the mines, kat balakong tu start dibuka (tahun 1990an) n dave's deli adalah salah satu kedai makan fast food selain Mc D dan KFC.. oleh kerna udah bosan dengan Mc D dan KFC, makanya kami pon try-test-coba makanan kat situ.. tengokkkkkkkkkk... sampai skrng jadi pojaan hati kitorang sefamily...

seperti biasa aku n mama tukang order... (aiman watak pipih je.. die nak pastikan teh o ais die tu dapat.. nasib die tak masuk kat kaunter tu n buat sendiri air die.. hahahahaha)

makanan dah sampai, bedal aje.

semai n widad yang sibuk posing or aku yang sibuk posing dalam gambar nie? oh, tidak.. aku nak minum sahaja.. jangan salahkan insan yang tidak berdosa ini (saya lah tu.... ye, sila muntah)
widad memang sebok sangat nak amek gambar sampaikan gambar die takde.. mwahahahah.. padan muka ko!!!!

all the boys wif their mum (eh, bukan ke tu mak aku jugak???)

all the girls wif their father (nape aku cakap camni ek? mcm aku bukan dalam nie je...)
alamak!! kenapa mcm aku lupa nak cover spare tire.. hahaha

erm.. nak kata tema suma merah, tak jugak.. so kita kata tema merah, putih n itam ok tak? (sebab majority pakai seluar hitam, bukan sebab aku hitam la weih!! - jangan nak mengeji mengutuk aku ok!)

sebab dah terlalu banyak terpengaruh dari cerita friends, maka kami udah tukar style senyuman menjadi "chandler's smile" (nasib eman takde sebab gigi die warna kelabu <-- hahahaha saje kutuk ko man.. pesanan dari pihak penaja : sila berhenti merokok)

membeli belah bersama crocs

budak birthday boy yang sambut birthyday die lapan kali setahun (sebabnye, setiap kali birthday orang lain pon birthday die sekali... memang parah ok)

kiss ni adalah limited edition ok.. hanya untuk mereka yang berani!

ada la dalam 4-5 kali jugak testing amek gambar kat cermin nie (semai : that is sooooooooooooo myspace's picture!!!)

me : no widad, not yet!!!

bila amek gambar ni ek? dikala aku gumbira kah?

semai nie memang fon terdering + vibrate all the time... i mean beberapa kali ye.. besalah, boyfren punya listname samapi berbuku2.. kan??

tadi dah gumbira, ni sedih pulokkk.. napa?

tergezut???

nampak sangat berlakon

alim dapat kite spiderman.. widad, ko takyah berangan nak dapat kite DBSK ye..

pastu diorang pon terus pulang ke kampung..
tuai pagi antara nampak
esok jangan layu-layuan
intai kami antara nampak
esok jangan rindu-rinduan............... kat aku yar................

p/s: entry haruslah ikut tema warna hari tersebut

3 comments:

drnormaliza said...

kenapalah si mamat tu pakai seluar pendek putih?

julie^beth said...

dr normaliza akak mama - sebab seluar biru gelap die tu si eman dah rembat..

chanellove said...

makaih! da la baju tema merah, gambar sumer merah, writing pon nak merah ke?? merahhhh yu all!! (alim sed dat : i bet alongs gonna say dat!) hahahahha