Thursday, July 3, 2014

Drama tv

Tahun ni masuk tahun ke-3 jugak kami duk tengok drama tv1 yang pukul 7-8pm tu. Sambil tengok, berbuka, solat maghrib dan sambung tengok lagi. 

Macam biasa jugak cerita dia slow gile, kalau skip sehari pon takpe. Tapi memang banyak pengajaran drama-drama ni. 

Pernah tak, bila tengok drama kat tv, suddenly terpacul dalam fikiran "eh, macam kenal ke babak ni" or "eh, macam kenal je ayat tu". 

Aku? Banyak kali. Of course la since drama pon dicreate based on real life kan. Dan, kadang-kadang dapat jalan suggestion / idea macam mana nak selesaikan current conflict atau masalah kita kan. 

Or aku je fikir camtu? 

2 comments:

Wak Gelas said...

sebab tu ramai kot takut menempoh alam dunia rumahtangga., ke sebab faktor lain jugakk., ahHKks

aliaaroslan said...

@Wak Gelas saya tak rasa ni faktor yang kuat (untuk isu berumah tangga). saya suka tengok masalah sosial yang dipotraykan dalam drama. kengkadang ada yang logik dan ada yang tak.