Wednesday, July 11, 2012

Seoul, Korea : Day 12 - Nami Island, Namiseom (Updated)

entry ni banyak gambar. huahuahuaaaaaa.....

yep, aku bawak mother ke Nami Island. yey! winter sonata kan kan kan...

so kami keluar awal pagi, sebab bila baca kat website, ada bas dari Jamsil yang bertolak jam 9.30am. so kami keluar rumah jam 7.00am.

ambil bas dari Yongin ke Jamsil. jem boleh tahan lah jugak. maybe sebab time orang masuk kerja kan. kami siap tertidur-tidur dalam bas. sampai di Jamsil, kami tak nampak pulak bus station or kiosk untuk ambil bas ke Gapyeong. so kami masuk underground je cari information centre.

kami siap berhenti beli Kimbap dulu untuk bekalan since pagi tu masing-masing makan nestum je.

tanya punya tanya dan cari, akhirnya jumpa bus ke Gapyeong. sorang kene bayar KRW4,000 dan bus sangat comfy.

dalam bas, kami makan kimbap yang dibeli tadi. 

muka kelaparan


on the way... gunung lagi

then kami pon sampai gapyeong bus station. kami pon masuk terminal tu tanya bus ke Namiseom. tapi tiba-tiba aku terfikir yang kalau ambil teksi pon takdelah mahal mana. so kami ambil teksi je. 

bas Jamsil - Gapyeong, no. 7000

terminal bas Gapyeong. tanya bus mane nam ambil

kami naik teksi, senang. bayar KRW3,700

then kami pon nampak terus kaunter ke Nami Island. 

parking space banyak dan besar untuk bas dan kereta



beli teket return, KRW8,000

our tickets


turun tunggu ferry



going on the ferry




siapa yang bersila ni?

sampai dah

pekerja maintenance





kami naik shuttle bas round Nami Island. well, shuttle bas comel je. 


dlm shuttle bas

padi???

pondok berehat


pokok sebaris tuuu

boleh naik basikal



orang camping ke?



habis tour naik shuttle bas, kami jalan pulak. 



tomb General Nami










malaysia?


kami jalan jalan, ambil gambar, ada la gambar-gambar masa filming winter sonata. memang winter sonata ni kick out drama jepun la. so until now drama korea popular dari drama jepun. 










ada musolla












beli souvenirs then duduk rehat minum kopi dan makan ice cream dan jagung tak sedap. 

kopi ais dan ice cream


sedap!


wajib spot untuk ambil gambar












botol soju









map

then kami pon seberang balik ke tanah besar. 


makin banyak bas pelancong
then, aku pon pergi bungee jump.

nantikan gambar on my next entry ye. sebab aku nak pergi Seoul ni. harini plan nak pergi 2 museum dan 63 building. dan more shopping kalau terjumpa bende best. hehehe

2 comments:

atty's said...

seronok kty layan gambar2..

aliaaroslan said...

@atty's thanks kakty. i'm glad you like them :)