Saturday, January 1, 2011

kahwin

ada sorang member (perempuan) kepada member aku. nak kahwin tahun ni. member kepada member aku ni ialah lecturer. untuk hantaran kahwin nanti, bakal suami dia ialah mintak xbox dan iphone4, selain dari barang-barang hantaran yang lain.

aku yang dengar ni, rasa nak pengsan. halo, ingat gaji lecturer yang baru kerje almost 2 years ni, ialah RM10K sebulan kah?

6 comments:

Peminat Katie Holmes said...

tu la pasal. kalau 10 k pun aku mals nak bazir2.

aliaaroslan said...

peminat katie holmes - baik dia simpan or spend untuk after wedding kan, rumah, belanja, etc.. baru tak membazir. kalau extra kaya duit terlebih sekalipon, baik buat sedekah ye tak..

DeLancrettLurpak said...

kalau akak, duit hantaran mesti 25k, baru dpt xbox.. hahahahaha...

aliaaroslan said...

kak mimah - kalo saya pulak, dapat 25k tu saya buat downpayment rumah, nama saya. mwahahaha.. tamak kan.

arelynn said...

mengikut pengalaman aku la .. tak yah la hantaran mahal2 .. nanti lepas kawen kene beli barang byk lgi ... rumah la .. kete la .. baek simpan duet dari beli benda2 camtuh .. nanti da 2-3 thn kawen lepas da stable barula beli ...

aliaaroslan said...

arelynn - aku agree dengan ko! kalo gaji aku rm20k sebulan pon, baik aku beli rumah.