Wednesday, January 19, 2011

bahaya ni!

semalam..

9.00am - breakfast - teacake 2 set + nescafe panas

1.30pm - lunch - mee rebus (kalau ikut portion kat kedai, saya makan 1/4 portion)

2.30pm - buah pear kecik comel 2 biji, clamentine 2 biji

5.00pm - dinner - mee rebus (lagi 1/4 portion)

8.00pm - supper - teacake 1 1/2 set + nescafe panas

10.00pm - clamentine 1 biji


in between.. kengkadang..
  1. ada makan kacang perisa macam kari + vinegar - 1/2 paket kot..
  2. ready salted crisps
  3. 1 slice of chocolate cake (kengkadang more)


tensionnya sebab asyik makan aje ni!!! dahla kat sini takde bukit ke gunung nak panjat.



**nescafe panas 1 mug = serbuk nescafe (2 sudu kecil) + gula (2 sudu kecil) + air panas 3/4 mug + semi skimmed milk 1/4 mug

10 comments:

atty's said...

takper ler..org kata selagi berselera makan je ..kang dah sakit takleh nak makan dah

h4ni3 said...

kalau cocoa butter tu boleh kasi bakar lemak, best jugak kan?
hehehe

bujal X said...

makan selagi boleh.

berkata saya dengan nada menghasut.

haha~

aliaaroslan said...

kakty - takut jugak kengkadang tu macam over pulak..

aliaaroslan said...

drhanie - kalau camtu, ramai la rakyat malaysia takde masalah high kolesterol. hehe

aliaaroslan said...

bujal X - ngeh ngeh ngeh.. pagi ni saya breakfast sihat, cereal tau.

DeLancrettLurpak said...

Kami breakfast makan 2 slices chocolate bottom banana cake tauu!! Hehehhe.. tghhari ni makan buah saja, insaff!!

aliaaroslan said...

kak mimah - kalau slice nipis aje, tak kira. ngeh ngeh ngeh..

HLiza said...

Akak pernah buat food diary tapi tahan seminggu je sebab takut tengok apa yg tertulis tu..dan tak larat dan tulis byk sgt..hehe..

aliaaroslan said...

kak liza - ni pon dah tak larat nak tulis. baru sehari aje. malas dah pasal sendiri takut. haha..