Saturday, January 1, 2011

melawat rakyat (2) : nottingham to manchester

sesi melawat rakyat kali  ini (29 - 30th december 2010) dengan tujuan mencapai beberapa objektif. siri penjelajahan kami adalah seperti berikut:


A - our house
B - old trafford stadium (MUFC), manchester
C - museum of science and industry, manchester
D - albert dock, liverpool (albert dock + beatles)
E - travelodge, liverpool dock, liverpool
F - michael owen's, austen close, ewloe, deeside, clwyd
G - national media museum, bradford
H - our house

pagi-pagi 29th tersebut, kami breakfast garlic bread. kasi kenyang-kenyang baru best nak jalan. berlepas dari rumah lebih kurang pukul 8am++. dalam perjalanan ke manchester tu, kami berhenti 2 kali. first di Woodall.

mari pekena cafe mocha dulu


tengok ler snow dah lama dah hitam memang tak cantik!
stop ke-2 kami berhenti kat area mana ntah, kira-kira 15 miles sebelum sampai manchester. singgah mc donalds for french fries and chips.



lepas second stop tu, kami memang sangatttt excited pasal nak pegi the famous old trafford stadium. bukannya suka pon tengok bola. rules and regulations pon tak pandai. padahal CikguLan ialah coach bola (siap dapat anugerah best coach for negeri selangor n perak for team under 15 and 17). tapi kerana david beckham dan michael owen, kami pergi!!!

2 comments:

theblabber. said...

rindu gila kat UK!! happy new year,alia :)

p/s: kem salam auntie.

aliaaroslan said...

happy new year miezi. may Allah grant all your wishes.

UK masih macam ni, gloomy. hehe..