Wednesday, August 5, 2009

futsal

tiba2 terasa macam dalam movie gol n gincu pulak kan? kalau berangan nak jadi fazura tu, tak dapek la sebab aku idokler slim mcm die.. die cantik pulaktu.. cantik melayu.. memang cantik.. semorang cantik..

semalam lepas maghrib, pegi tengok futsal, ada friendly match antara student geomatic malaysia vs. student geomatic maldives..

memang salute gila diorang, boleh main straight 2 jam.. tapi haruslah berganti2 player.. tapi agak mengejutkan bila ada salam sorang student malaysia yang main straight 2 jam tanpa henti.. nama die praha.. memang gila lah terel..

paling kelakar, dahla die sorang yang non-muslim.. pulaknye die sorang aje main pakai track bottom panjang.. budak lain yang sememangnay muslim (including budak2 maldives) sumanya pakai seluar pendek.. nak kata aku baik sangat, tak la.. tapi aku nak quote kata2 encik ptd "aurat lelaki paling senang nak jaga, pusat sampai lutut.. tu pon nak pakai seluar pendek ke?".. tetibe aku terasa malu pulak jadi audience.. wajar ke?

entah.. kalau cakap bab agama, aku tak pandai.. tapi bende tu buat aku terfikir, bende yang senang pon susah nak jaga.. ape lagi bende yang susah n berat kan?

tepuk dada tanya iman..

p/s: kalau karaoke dengan family aje, suara kira aurat ke?

4 comments:

mugiwara said...

aku boleh main futsol 2menet je..

ahhahaha~

aku pun mandi pantai, snork pakai short~
huhuhu~


sore ko karok tu dgr smpai ke luar tau dok?
hahaha~

mEiZ SHA said...

hehhehehe
kdang2 wak
manusia ni bile dia pk kan benda besar kan..yang kecik2 ni dia buat endah x endah je...:)

julie^beth said...

mugi - kalau main, aku 30 saat je.. kalau tengok, berjam2 pon takpe walaupon tak faham

mEiZ SHA - btul tu.. aku pon slalu kne ingtkan diri sendiri

lalink7 said...

hurm..nyanyi ngan family takpe nak kuat macamane pun..heheheh..tp jgn smpai ujan dah la..ada ujan x masa nyanyi? hehehe..

=D