Tuesday, August 4, 2009

kuey tiaw kung fu

kalau kung fu, mesti orang ramai (biasanya) akan kaitkan dengan jackie chan / jet li.. chow yun fatt pon boleh jugak walaupon kungfu bukanlah satu seni mempertahankan diri yang beliau pelajari sedari kecil mcm jackie chan dan jet li..

sebenarnya aku baru balik dari cafe tengah (kat ikram).. ala2 teringin nak makan kuey tiaw kung fu kat salah satu gerai kat cafe tu.. ape special nya kuey tiaw kung fu kat situ? masakan die memang sedap giller... sayur die banyak gila, which yang aku memang suka.. then pedas giller sebab die letak cili api ketuk berkoyan2 dalam tu.. maknanya lepas makan, konfem piham bibir n mulut ok..

tapi makan tak habis pon.. dapat makan 3/4 aje.. kenapa? haruslah pelik kalau aku makan tak habis.. ini adalah kerana portion die besar giller!!! student punya portion.. memang banyak giller.. tapi tak la banyak mcm nasik arab kan.. nasib arab tu tahap dewa punya portion.. harga die? memang murah ok, RM3.50.. campur air jadi RM5 aje.. lunch RM5?? lagi murah dari Mc D kan kan kan

4 comments:

Zumairi said...

org melayu Islam ke yg masak...mesti lazat tuh..kat area maner?..dalam IKRAM ke

julie^beth said...

yup, orang melayu islam.. dalam ikram.. mai makan.. kalau nak datang, roger ya

lalink7 said...

cik Aliaa..bungkus to me plessssss...
nak rasa...yang pedas2 plak tue.. i likeeeeeeeeeee..

julie^beth said...

lanlink - masalahnya, kalau bungkus, tak muat polysterin tu.. sebab banyaaakkkk