Sunday, September 6, 2015

Potluck pulak dah...

Office aku ni memang suka buat aktiviti makan-makan. This time, potluck untuk meraikan lecturer baru join dan lecturer yang akan meninggalkan kitorang.

Staff satu faculty ada 50++. Boleh bayangkan berapa banyak dan jenis makanan yang ada?

Nasib baik kami buat list, supaya takda yang bawa makanan yang sama. Best, memang best.

Layanlah gambar...

kak siti, aku dan kak zarina yang akan meninggalkan kami...

siap potong cenggini tau tembikai. dah macan kat restoran dah

cream puff geram, apam polkadot geram jugak, keropok dan marble cake

kek batik, trifle, agar-agar koktel, mee goreng, kuih muih

kuih koci sedap gile, cekodok, pecal mee

atas kiri - basbusa (makanan iraq, manis), tart comel, kuih bendera, sausage roll

nasi lemak seringgit dan kuey tiaw goreng

atas kanan - aku buat egg mayo dan tuna mayo sandwich, kuih ketayap, sandwich lagi...

air sejuk, air panas

whippied potato, roti canai, kuih raya

vege salad, puding nata de cocoa, bubur

sempat selfie dengan kak mah dan azrin

start acara ucapan dan makan jam 11am. lepas tu makan dan makan dan makan lagi sampai petang. by the time petang tu, makanan semua dah clear, ada yang tapaw, etc.

Lepas habis office, aku ke ioi city. pergi sambung lagi mengarang di coffee planet. hashtag ohmythesis!


Gerak balik lepas pukul 9am. singgah Bangi isi minyak dulu, sebab petronas kat area rumah aku tu masih tak bukak lagi.

Ada lagi gambar makanan yang tak sempat snap. Memang kenyang sampai malam!

2 comments:

tiga lalat said...

meriahnyer uoolss., hehe2

aliaaroslan said...

@tiga lalat bab makan-makan memang meriah hehehe