Tuesday, August 12, 2014

On Subway

Terasa nak makan Subway. Singgah. Park kereta. Masuk kedai.


Subway Sandwich maker : Hi. Nak order apa?

Aku : Hi. Saya nak 6 inch, hearty italian, seafood and crab, extra cheese. Takyah panaskan ya.

Subway Sandwich maker : Cheese tak nak panaskan?

Aku : Tak payah. 

Subway Sandwich maker : Panaskan roti je ke?

Aku : Pun tak payah. Biar je sejuk. 

Subway Sandwich maker : Semua sejuk, tak yah panaskan?

Aku : Tak yah. Biar je sejuk semua. 

Subway Sandwich maker: Ooo, memang suka semua sejuk ye? OK. OK. 

Aku : Ok thanks. 

Subway Sandwich maker: Sama-sama.


Yes. I can eat cold sandwich. Sedap apa?

I like this Subway gadis. Raut wajah dia nampak dia penat bekerja seharian. Tapi dengan suara nada lembut dan dia tanya betul-betul untuk make sure apa yang aku nak, seriously buat aku happy. Yes, am happy bila tengok orang bekerja dengan bersungguh, walaupun kerja sebagai Subway Sandwich maker sahaja.

4 comments:

tiga lalat said...

Salam. Hee saya pun sudah lama tidak makan sandwich subway itu.

SueGinola said...

Haah betul tu...kalau jumpa orang yg bekerja bersungguh2 rasa mcam terharu sgt2...lg2 kalau yg involve bhgian customer service ni...tabik spring 14 kali...!

aliaaroslan said...

@tiga lalat dia tokleh selalu makan, nanti rasa boring. hehe

aliaaroslan said...

@SueGinola tu lah rasa nak puji je budak semalam tu. tapi tak sempat.