Wednesday, February 12, 2014

Memori sangat

Kumpulan nasyid UNIC ni aku layan zaman aku kat UiTM dulu. Pergh, lama betul.

Kalau cerita pasal nasyid, memang panjang. Masa sekolah rendah konfem aku masuk je kumpulan nasyid wakil sekolah. Tak pernah jadi solo tapi.

Masa kat maahad lak, nak masuklah kumpulan nasyid puteri. Sekali kooooo pegi audition, tak lepas. Ok, sekianlah kerjaya aku sebagai penyanyi nasyid. I all bersara awal. Jadi wakil sekolah untuk berbahas je lah.

Sekali, masa present paper haritu, mother ada rekod aku present. Bila tengok balik, haaa terjawab segala persoalan. Rupanya aku ni tak berapa ada lenggok suara.

Suara tak sumbang, tapi tak sesuai untuk jadi material menyanyi mahupun nasyid.

Kesimpulannya, aku dah tua, ahli kumpulan UNIC pon sama. Kah kah kah.

Siapa boleh jawab kumpulan nasyid no. 1 di Malaysia?

6 comments:

@ju said...

bagi akak Raihan tetap kumpulan no 1 di Malaysia

Daddy Ziyyad said...

saya rindukan Rabbani...ketika arwah Ust Asri masih ada

attyfir said...

kty suka kump nasyid raihan ngn rabbani ..

aliaaroslan said...

@@ju raihan, paling catchy dan akan ingat sampai bila2 lagu puji-pujian dia.. kan kak..

aliaaroslan said...

@Daddy Ziyyad betul, Dr. suara dia memang menusuk ke dalam hati terus.

aliaaroslan said...

@attyfir itu memang top 2 dalam malaysia kan kakty..