Friday, February 21, 2014

alhamdulillah... makan-makan...

akhir bulan january lepas, aku buat makan-makan di rumah sewa baru. ajak ahli keluarga je. itu pun dah cukup meriah.

sehari sebelumnya, dah pergi giant mines shopping barang barang yang nak dimasak dengan mother. then aku pun dah order cake dari member sekolah rendah, intan.

kali ni order dengan intan rainbow cake dan chocolate moist cake.

makanan yang aku masak ialah meehoon goreng dambaan ramai  yang banyak sayur as requested by mother (ewah, perasan), dan nasi putih dengan kari ikan siakap dan ikan keli goreng.  then tambah dengan ayam goreng KFC (maisa belikan siap-siap before sampai). air kita minum orange twister aje senang saja bah... then aku ada buat apam tepung gandum favorite mother.

sekali dengan ni, kami buat baca yaasin, doa selamat dan doa arwah as well as birthday celebration untuk Lana yang ke-3. actually birthday Lana 8 August 2010 tapi mak pak dia tak sempat buat haritu. takpe, maklong buat. no problem. maklong kan terpaling Lana, Sofea and Vivy punya favorite person dalam dunia kan kan kan..

sofea kagum tengok fish. nasib baik dia tak sempat capai.


alim operasi tiup belon




eman tu nak lawan perut dengan father ke.

siapa yang over nak birthday party ni?







tak sure ape yang jadi masa ni

the other way round, Sofea.

captured by Lana. maklong "nampak" kurus



as usual kerja grandma ialah jaga cucu.

nampak tak TV 62 inchi i ols tu...

Lana ambil gambar grandma nak tidurkan vivy

tadaaaa cakes nya...



masak simple-simple je, tapi alhamdulillah semorang suka. yang penting, semorang kenyang dan happy.

bulan 3 nanti turn rumah semai pulak. aku dah cop nak bawak nasi briyani. orang lain sila bawak benda lain okeh.

2 comments:

Wak Gelas said...

meriahnyerr uoolss., ehHHee

aliaaroslan said...

@Wak Gelas meriah dengan belon aje sebenarnya