Wednesday, July 17, 2013

macam rajin sangat masak kannn

bulan ramadhan ni lah yang paling banyak kali aku masuk dapur. be it nak masak or jadi assistant je ke, or jadi pengarah. kalau tak, sangatlah jarang. sebabnya mother yang always masak untuk alim makan.

bila dah naik sheikh nak masak, kemain lagi google macam-macam recipe. dari yang tak pernah dengar tajuk menu sampailah bercita-cita nak olah / tukar recipe chef terkenal. berani kau nak tukar recipe chef wan? marah kak ton karang. eh.

lepas tu, asyiklah cakap "nak masak sekian-sekian lah, tapi bahan tak cukup". hek eleh, kalau kau tu terel sangat cakap, barang tak cukup pon tapi makanan still boleh siap kan. ceh.

dari 4 bulan sudah aku sibuk cakap nak buat lasagna, nak buat lasagna. or pasta baked. tapi sampai ke sudah, tak pergi jugak beli mozarella cheese. tengok, sape yang hampeh sekarang? dah terbukti. mih mih mih...

ok, harini nak buat cekodok pisang.

4 comments:

Ms Haslina said...

hikhik. angan2 kena da baru impian tercapai.

jom ke bakery shop kat bangi. pi beli cheese.
;)

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.112
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

aliaaroslan said...

@Ms Haslina akhirnya berjaya jugak buat pasta baked haritu. beli cheese kat kedai kek di nilai. mahal rm3 je dari yummie bakery.

aliaaroslan said...

@tenku butang hi. thanks.