Tuesday, July 23, 2013

Bread pudding. Finally ada gambar makanan yang diupload masa bulan ramadhan.

Semalam mother kata teringin nak makan bread pudding. Gigih ku carik recipe yg aku pernah try sekali di UK dulu. Alamak, recipe tu ada kena pakai cream. Terus aku google recipe lain.

Dalam banyak-banyak recipe aku jumpa 1 yg mudah dan tak perlu singgah kedai beli barang tambahan sebab semua barang dah ada kt rumah.

Aku buat petang tadi, lepas balik kerja.

Recipe aku ambil kat sini planetmirra.ogspot.com. Cari tajuk puding roti sedap dan mudah.

aku suka makan kosong camni. boleh gak makan dengan custard cream or vanilla cream or susu cair. 

4 comments:

@ju said...

akhirnya ada gambar makanan...yahuuu..
bread pudding adalah kegemaran sepanjang masa nih...

aliaaroslan said...

@@ju saya terjumpa recipe ni senang gila. kejap je dah masuk oven. semalam dah rasa, sedap jugak. eh, puji diri pulak. hehe

Thurai Sr said...

miss, broga hill buka puasa hiking trip has changed date to 3rd Aug 2013

aliaaroslan said...

@Thurai Sr ok thurei. noted thanks