Thursday, June 9, 2011

makan

menyampah pulak aku tengok drama / filem malaysia especially filem melayu yang suka main makanan bila buat adegan makan.

salah sorang blogger pon pernah kasi komen yang kalau pelakon drama melayu buat adegan makan, mesti nak gaul / tenyeh / main dengan makanan sampai kembang nasi segala bagai. (alamak, aku dah lupa siapa blogger tersebut. hampunnn..)

cuba ka makan betul-betul sengap nasik penuh mulut macam citer korea tu. baru puas hati. tak kira la kalau lepas director kata "cut" ko nak keluarkan balik ke hape. janji cantik dan memuaskan adegan makan tu.

tapi aku suka kalau afdlin shauki berlakon adegan makan. serius menyelerakan. terus aku rasa nak makan jugak.

6 comments:

Anggerik Berduri said...

haah haah..afdlin berlakon part makan mmg buat orang terliur..mcm citer papadom..lpas tgk citer tu trus lapar padahal dh makan kenyang gile kat open house raya.hahahaha

aliaaroslan said...

@Anggerik Berduri

sangat betul. pastu yang citer sumo masa dia makan sushi tu. terus rasa nak pergi sushi king makan banyak2 kan.

DrSinga said...

asal drama melayu.. ada scene makan..

tiga empat lima kali makan satu episod...

HLiza said...

Lagi satu mestia ada scene perempuan cakap terjerit-jerit..memalukan betul.

aliaaroslan said...

@DrSinga

yg tak tahan tu, even episode setengah jam pon nak buat aksi makan 3-4 kali.

aliaaroslan said...

@HLiza

betul. macam semua perempuan melayu suka menjerit. saya ni suka nyanyi aje. hehe