lepas tu aku belajar makan tom yam cheang mai kat restorang borahan, lendu. sedap rupanya tom yan cheang mai. nanti nak kene carik lah. kat area kajang ni mane nak terkam ye?
of course wajib kami melawat kedai / cafe tiqa di masjid tanah. kebetulan masa aku, izzat dan azu (afficemate izzat) pergi cafe tiqa, cheese cake dia baru siap. pergh. of course kami tak melepaskan peluang nak mentekedarah di situ. muffin, cupcake, tart nenas, etc termasuk bun-bun. semua ada dan sedapppp!
tak sabar kami nak makan cheese cake itu! |
tokei kedai - tiqa |
lagi tempat lain ialah di area masjib tanah jugak. izzat kata dia dan member-member dia panggil kedai tu Sawit. sebab kat tengah-tengah ladang kelapa sawit. semua jenis makanan ada. dari nasi arab, bakso, satay, sampailah ke rojak, tahu bakar, etc. sedapppp!!!
tak ketinggalan, burger pak cik gigih. eh, ke pak cik cekal ye diorang panggil? sebab pak cik tu dia buat pemberat sendiri untuk tekan daging daging burger tu. pak cik tu cakap, dia letak pemberat tu untuk keluarkan minyak dari dalam daging. serius berat setiap satu pemberat tu. almost 2kg. setiap sekeping daging pakcik tu letak 3 pemberat. serius keluar segala macam minyak.
smart tau pak cik tu |
7 comments:
miss, awak senyum sejibik macam hyun bin punya lesung pipitlah. memang comel!
pernah lalu 'sawit' ni masa hari Ahad bulan. terkejut gak tengok banyak keta tepi jalan. tapi tak berenti makan pun. patutlah ramai orang.
ada tempat makan sedap rupanya.
;)
yang tergantung gantung tu pemberatnya eh??
@DrSinga
aah, berat you all
@haslina
boleh tahan sedap makan kat sini kak.. lenkali boleh akak singgah..
@DrNotts
hyun bin punya lesung pipit yang macam me punya. mwahahaaa
Post a Comment