Wednesday, May 19, 2010

sesi mendera untuk kesekian kalinya : part 3 (finale)

mengada sungguh kan, siap berpart2 kebagai. ampeh!




oh ya, demi mengikut nafsu makan si budak gila tu (shimie, ko ler tu), maka berpergianlah kami lima sekawan ke melaka. bersesak2lah kami memasuki bandar melaka yang sedia sesak tu. ayoi asyik lah snap2 click2 gambar kiri kanan depan belakang. tiqa dah selama kroh2 (yelah, die kan cramp!).


setelah sampai di zen, semorang ialah kelaparan tahap dewa dewi aras langit ke 18 (eh, ada ke?). masing2 order tanak kalah. shimie haruslah order apple cramble yang didambakan setelah sekian lama itu. so shimie, ko dah tau tempat restoran zen ni kan, next time kalo ko mengidam lagi, ajak ler awek ko datang kedai ni.


orang cramp pon kne makan dessert yang best2 jugak, walaupon die ialah tokan kek yang berjaya. nak tiru recipe ke? secret u know!


lapar lapar lapar. menunggu ketibaan air suam pon lama. nak kata ramai orang kat zen, takde maknanya. aku tengok suma meja dah diserve. tinggal meja kitorang je. mungkin diorang kne kumpul kayu api dulu baru boleh masak air untuk serve air suam kitorang. dan mungkin jugak kayu api tu diorang kne kutip kat campsite gunung datuk. mungkin kah?


sodapnya! hampir terkeluar air liur aku skrang ni weh. sedapnye! memasing makan dah tak toleh kiri kanan.. tapi kesian ayoi, makanan die hanya sampai lepas kitorang dah abes makan. ko tu order meatballs speghetti bolognase ayoi! ko harus faham bahawa diorang perlu naik ke tingkat 3 dataran pahlawan tu, untuk ke carefore, untuk membeli minced meat, bagi memproduce meatballs untuk kuah bolognase kau. itu yang mengambil masa yang agak lama tu..


tanak kalah tu. semalam dah makan kambing. arini kambing lagi. hangin ko karang kepanasan!


itu dia izzat yang sungguh happy dapat makanan. suma stok mentekedarah. beringat ler ko tu dahlah lactose intolerance izzat oiiii.. nak jugak speghetti carbonara.



kat zen ni, budak gila yang belanja. seronoknya! sebab ko terasa bersalah eh menipu kitorang.. mwahahahahahaaaa... bila nak belanja lagi?

lepas dari tu, kitorang jalan-jalan, lepak kat bilik hotel mama kejap, then teruskan perjalanan balik ke tempat masing2. izzat n tiqa hantar shimie ke melaka sentral. then kitorang singgah dinner kat RFC, tempat pakcik kerje. makan2 n pulang.

bestnya! walaupon sakit2 seluruh badan, tapi memang worth it la. aktiviti menyihatkan badan.

next, ke mana kita?

4 comments:

atty's said...

tengok entry ni terus jdk lapar..

arfahadnan said...

kau telah membuatkan aku sangat terliur...


lapooooooo....

julie^beth said...

kakty & arfah - sy yang tengah menaip ni pon masih lapar walaupon baru lepas makan

haslina said...

bestnyer bestnyer makanan kat situ...