Thursday, May 20, 2010

padan muka!

kitorang kan memang mengada-ngada. panjat sana, panjat sini. gedik-gedik tak bertempat. sabtu lepas, kitorang (aku, widad n alim) pergi panjat broga hills. mencungap + menggeletar lutut kaki tangan.

pukul 6.30pagi kitorang keluar rumah. sampai kat tempat parking tepi-tepi jalan tu dalam pukul 7pagi. dekat sangat dengan rumah ni ha, kat semenyih aje pon kan. oh by the way, selama-lama aku pegi semenyih, memang aku tau university of nottingham in malaysia kat semenyih tu, tapi tak pernah la pulak nak pegi tengok. yelah, tak de tujuan kan pasal dah pernah pergi university of nottingham yang betul-betul kat UK nun [berlagak, pang karang!].

lepas dah parking, kitorang terus ke tempat start mendaki, yang perlu melalui ladang kelapa sawit sikit. paling eksaited ialah alim, pasal die tak pernah ikut kitorang panjat mana-mana kan.


widad ialah suka ambil gambar candid. cis!

budak eksaited

budak mengah

halfway



almost at the first peak. gila ramai orang ye. aku yang tengok ni pon rimas!

"jap weh, tunggu orang surut dulu"

chantiks!






broga hills ni memang tempat yang bagus untuk buat weekly exercise naik turun bukit. menguji lower body strength. memang sangat menyihatkan. ramai yang regular naik turun bukit ni. kat sini jugak salah satu tempat photographer-photographer tegar amek gambar scene best-best. tak rugi pegi. tapi bila dah ala-ala pukul 10pagi camtu, cuaca adalah sangat panas pasal atas bukit tu takde pokok2 rendang untuk ditumpang berteduh. so sape-sape yang ada niat nak pegi nanti, awak topi spare.

kitorang lepak-lepak kat atas tu jap, amek-amek gamba, makan, etc. lepas tu terus turun. haruslah bergambar kat signboard kan. bukti kehadiran.


minggu ni nak pegi lagi ke? ke nak naik datuk lagi? pasalnyer kalo nak naik kinabalu, kne naik nuang dulu. kalo nak naik nuang, kne training datuk dulu. banyak betul step. aja aja fighting!

6 comments:

Kujie said...

Salam

masih study kat KLIUC Geomatic ke?

Anak Kak Jie kemungkinan akan ke sana juga...geomatic , ikut jejak abah dia.

Kujie said...

oooppps! ...teaching...

Kujie said...

lepas klik profile baru perasan...sorry

haslina said...

wahhhhhhhhh sonok nyer..tp mmg ramai org ek kat situ...

kena cuba sekali sekali nie
da lama benar cutiiiiiiii buat menda2 gitu...

julie^beth said...

kak jie - yup, masih. jom datang..

kak has - xpe, cassandra dh bsr sikit,angkut die skali

Mak Su said...

alamak.... bestnyer!!! saya baru pasang angan2