Monday, September 28, 2009

ikan & ais krim

ahad lepas, encik ptd telah bermurah hari belanja encik ptd 2 aka haziman dan encik latah klein (eh, betul ke eja ni?).. beliau ajak kitorang makan lunch di pasar ikan manhattan.. sodap, selain daripada sebab dibelanja, memang sedap makanan die.. well, for me at least..

speghetti creamy something2..

untuk encik latah klein : deep fried oyster (die kata nak 2 lori, tapi makan berapa aje..)

main dish, kne bakar dulu yu all.. pastu aku lupa nama meal die.. haha

yg dibakar ialah cheese yang atas udang tersebut.. tapi bersasar sampai kne udang sket..

encik latah klein & encik ptd 1

encik latah klein bergambar sakan sebab die kata pakai mata batu, baju baru, seluar baru, belt baru n kasut baru.. spender? die tak tunjuk plak kat kitorang..

encik latah klein n encik ptd 2
glamer tau..

komdian ecnik latah klein belanja kitorang ice cream baskin robbins.. i chose strawberry cheesecake.. sodap yu all..

seronotnya orang belanja semua.. well, encik ptd belanja sebab kebetulan hari tu adalah bday encik ptd 2.. encik ptd dan encik ptd 2 adalah kawan since uitm, siap sekelas n sebilik lagi.. then sama2 berptd, cuma kementerian lain2.. tapi aku baru kenal haziman masa raya tahun lepas, masa tu encik ptd sefamily ajak tengok adik2 beliau menari (anjuran pakngah suhaimi yang belajar kat akademi aswara ke apebendetah nama die) kat dewan felda perdana..

encik ptd dan encik latah klein adalah senior pbsm aku masa kat uitm.. masa aku part 1 (baru masuk), diorang dah part 5 / 6, tak sure.. kiranya diorang masuk masa time itm lagi.. then cemana tah boleh rapat dengan diorang2 nie.. agaknya sebab selalu bercamping-mandi sungai-makan-cerita ceriti bersama kot.. panggil encik ptd sebab die adalah x-pbsm yang pertama yang jadi ptd.. panggil encil latah klein adalah sebab die memang kuat melatah, pantang kne cucuk pinggag / kne sergah, pastu melatah dengan jayanya. pastu die sangat suka beli barang2 calvin klein.. sebab die kata, dah kerja kuat2 n penat2, nak bagi hadiah kat diri sendiri.. nak harapkan orang, sampai sudah tak dapat (lepas tu encik ptd cucuk die n terus melatah tanpa niat, nasib baik tak keluar ayat carutan macam kat camping dulu.. hahaha)

kira2, dah lebih 7 tahun kenal diorang.. memang tak bosan.. erm, nanti sapa nak belanja aliaa lagi?

2 comments:

mugiwara said...

nyum...nyum...nyum~

eskrem~

weh. mata batu tu apa?

err..kuat melatah lagi ke dia? hikhikhik~

julie^beth said...

mugi - mata baru.. typo error.. memang still melatah lagi