Thursday, September 10, 2009

awak...

semalam.... di kaunter itu...

siti : assalamualaikum. encik, saya nak jumpa encik fadhli
lelaki kacak laksana : ada buat temu janji ke?
siti : takde..
lelaki kacak laksana : kejap ye

(beberapa saat kemudian)

lelaki kacak laksana : die jumpa TP1. boleh CIK tunggu kejap?
siti : boleh

(setelah 40 minit - kejap ke?)

lelaki kacak laksana : AWAK, encik fadhli die baru masuk meeting dengan pengarah.. macam mana? AWAK nak tunggu ke?
siti : meeting biasanya brape lama?
lelaki kacak laksana : saya pon tak tahu la AWAK. kadang2 habis tengah hari.. sampai petang pon pernah jugak.
siti : so sajes utk tunggu ke cane?
lelaki kacak laksana : erm.. tak tau la AWAK.. tunggu kejap ye

(lelaki kacak laksana masuk balik dalam ofis n keluar bawak kertas)

lelaki kacak laksana : AWAK, ini ada no fon direct line encik fadhli. AWAK simpan la. better AWAK call die dulu kalau nak datang next time..
siti : ok, kejap ye.. ada nak bincang jap.. thanx ye
lelaki kacak laksana : ok, takde masalah

(tulis2 something n berjalan semula ke kaunter, nak serahkan kertas2)

siti : mintak tolong letakkan atas meja encik fadhli boleh?
lelaki kacak laksana : boleh2.. no problem. die dah tau kan AWAK nak kasi ni?
siti : dah, thanx lagi sekali ye
lelaki kacak laksana : ok, no problem..


harini... di kaunter itu lagi...

siti : assalamualaikum, saya nak jumpa encik fadhli (berfikir2, mana lah lelaki kacak laksana itu ya?)
penjaga kaunter : kejap ye

siti terus duduk, di kerusi yang sama semalam, depan TV.. sambil tengok TV1.. siti jengah2 kepala, mencari lelaki kacak laksanasemalam, tapi tiada lagi..

lepas selesai urusan, siti jengah2 lagi kepala.. masih tiada lelaki kacak laksana semalam.. terngiang2 di telinga siti panggilan AWAK oleh lelaki kacak laksana itu..

2 comments:

lalink7 said...

siapakah lelaki kacak laksana itu?
isk..isk..isk..
kene g slalu nie cik Aliaa...
ehehehhe

julie^beth said...

lalink, memang kacak laksana.. kalau die bc blog sy, konfem berasan tak hengat..