Wednesday, May 6, 2009

kenapa kah ini?

diorang nie kalo bab2 jalan sakan menyopping, memang sukeeee gillleerrrrrr... sebelum keluar lagi, dah pesan kat aku awal2.. ni pesanan dari pihak yang ditaja :-

aiman : nak makan sebab lapar, dari pagi tak makan.. (sape suruh ko puasa? ke ko ada kne ganti puasa sebab tutttt....)
semai : baju FOS.. kat sini bleh jumpa baju marks n spencer.. iyeee.. ko tak caye ye? (aku tak cakap pon aku tak caye)
mamat : dumbell, stoken bola adidas hitam n sunglass.. mamat nak jadi fit macam yang rancangan biggest loser tu.. (iyolah tu.. suruh buang sampah pon malas, mintak yang high-end je..)
widad : socks n shoes yang gambar weirdo.. sebab widad kan weirdo kan.. (memang pon.. mengalahkan budak2 punk pulak ko kan)
alim : games of ps2.. bcos i want to add the games to my collection.. pleaseeeeeeeeeeeeeeeee (bukan ke ko dah ada 2 fail CD games ps2.. yang tu pon ko blum abes main kan kan kan??)

maka dengan itu, guwe udah membawa mereka ke mines.. ya, untuk kali ke lima juta kali ye anak2... sampai udah boleh hafal suma kedai, kedai ape sebelah kedai ape, kedai ape tengah renovate.. etc.. sampai kedai ape yang muflis pon dah tau.. jangan main2 yar.. cuba buat kuiz "shops at mines" dalam facebook, konfem aku bleh dapat full mark!!!

papehal, makan dulu.. kat delifrance.. then pegi arcade, maen games sampai lenguh tangan, kaki, muka, telinga, mata n kepala.. then jalan2 shopping sampai patah kaki.. sebelum balik,makan dulu kat lemongrass..

mereka udah capek kerna baru abes main game di arcade.. ape daa.. tak sampai sejam kat arcade, korang dah melepek.. aku orait lagi, bleh lagi jalan2 cari kasut.. hehe.. aku dah puasa beli kasut since raya aritue tau.. so sila maafkan aku jika aku shopping kasut dengan amount yang melampau yar..


ha alim, ko duduk lagi kat celah besi tu.. kan dah susah nak bangun.. nasib mamat n widad tolong ko.. kalo tak, tersepit kat situ lah ko n tinggallah ko kat situ sampai bila2.. ko tolong aje la makcik cleaner tu mop lantai n tolong orang kedai nike tu buka-tutup kedai.. takpon tolong pakcik jaga ronda2 mall carik masalah.. hahahah


alim - siap pakai baju jakarta lagi.. ko memang boleh la ikut makcik cleaner indon balik umah die.. kan seswai dengan baju ko.. hahahahha.. tapi budak ni bukan suka minum kat stabucks pon.. tengok je lebih..


eh, tak cukup ke makan eskrem tadi widad? sampai gambar eskrem pon ko nak jugak.. ish2... wat malu adik beradik je.. cisss

contol macho lah mamat tu.. padan muka stoken adidas tak jumpa.. hahahhahaa.. ko tu aku kasi sunglass yang murah2 je sebab kalo kasi yang mahal, mesti hilang punya.. dahla pilih sunglass lama giller.. bukan nak amek 10 pon.. satu je.. cheh.. buang lemak aku je tunggu ko pilih sunglass..


huh semai.. jumpa tak baju ko nak sangat tu? tu la, pegi FOS tak ajak aku, kan dah kne tulah.. aku ni berdaulat.. tengok, terus tak jumpa baju tu.. kalo ko pegi ngan aku, mesti ko jumpa 10 helai (ye, berlagak).. tapi time nie aku sibuk la carik dvd blueray.. ko naaaakkkk jugak pegi FOS.. kan dah takde hasil.. hahahha

eman, dahla lambat sampai kat mines.. kitorang sampai dah bertunggu tangga kat delifrance tu, tak sampai2 jugak.. biler dah kuar n jalan2, baru ko nak sampai.. ngadu lapar sampai ke malam.. dahtu ko ajak kitorang yang dah kenyang ni pegi makan, haruslah kitorang tanak.. lenkali sampai awal yar.. idokler kamu kelaparan next time kita pegi shopping..


malam menjelma, semua udah capek.. kami dengan pantas pulang ke istana tempat bersemayam bonda terchenta.. sampai rumah, tengok Chef at Home.. udah terobat rinduku pada Chef Michael dan dapurnya.. hahahahhaha

6 comments:

Husna Mokhtar said...

wahh cik Alia..dapat bonus durian runtuh hujan turun dengan lebatnye ek? hahahah..bestnye bawak family p soping2..kalu jadik adik cik Alia sedap gak neh..hehehehe.. :p

mugiwara said...

inflasi we...inflasi....

orang tengah tak cukup duit bayar cukai, ko bleh bersopping2...

ko part time apa ni...ha~
erm...[garu garu dagu] apa ha~

julie^beth said...

husna - rezeki yang sedikit itu yang kongsi ngan adik2 n family.. mari jadi family saya.. jadi adik ipar saya yek, kawin dengan alim.. haha

mugi - manader part time.. ko lagi best.. jalan2 china, indon, etc.. hehe.. aku pon nak jadi cam ko, kumpul duit jalan jauh2.. hehe

haslina said...

seronokk memang seronokk bila dapat outing dengan satu family..itu hikmahnya bila adik beradik umur rapat2...
:)
sungguh kakak mithali cik Julie ni..

julie^beth said...

thanx kak haslina.. best adik beradik ramai.. bergaduh dengan diorang, jalan2 pon dgn diorang..

Husna Mokhtar said...

jadi adik ipar Cik Aliaa ek? hehe..bley ja (hahaha) dengar kat DR Normaliza neh naya jew..hehe..sytt tau..haha