Wednesday, May 20, 2009

DULU vs SEKARANG

Guwe telah diTAG oleh anna
siap remind kat chatbox lagi.. hwahwahwa

1. PELAJARAN
DULU: graf pelajaran aku naik n turun.. dulu masa sekolah rendah, boleh dikategorikan sebagai "agak pandai". peksa sekolah kebangsaan memang no 1-5 je.. sekolah agama, sory yek.. aku memang tak pandai sangat.. tapi blum pernah dapat no last lah.. masuk sekolah menegah graf turun mendadak, sampailah aku jadi rajin balik masa form 3. tu pon masa nak pmr.. then pegi UK, graf sekata aje.. masuk degree ada naik n turun.. naik bila rajin belajar.. turun bila jadi pemalas n hari2 pegi tengok wayang.. hwahwahwa.. ye, aku memang pemalas ok.. so padan muka aku lah kan tak dapat dean's list.. masuk master dah ok balik, kerna terpaksa bersaing dengan pakcik2 n makcik2 yang dah berkeluarga tu.. kalo diorang bleh dapat lebih dari 3 pointer, takkan aku nak dapat cukup2 makan aje kan.. bukannye ada anak2 ke laki ke yang nak kne jaga.. hahaha.. lepas ni sambung lagi.. uitm, here i come!!!!
SEKARANG: reverse role pulak.. dulu jadi yang diajar.. skrang jadi pengajar a.k.a pensyarah.. baru aku tau betapa bengangnya lecturer2 aku dulu masa aku masuk kelas lambat.. aku lah raja n ratu masuk kelas lambat.. mwahahaha
________________________________________________________
2.CITA-CITA
DULU: aku rasa, lebih dari 50% kanak2 kat dunia nie, cita2 nak jadi doktor.. aku pon sama.. dahtu belajar tak pandai, amek aje cos geomatic surveying kat uitm.. mwahahaha
SEKARANG: jadi pensyarah.. menabur bakti kepada anak bangsa n negara, etc.. bla bla bla... tapi nak jugak jadi doktor.. tapi doktor falsafah la... hehe
____________________________________________________________
3.KENDERAAN
DULU: sekolah rendah pegi balik sekolah mama n ayah anta.. masa darjah 6 naik van pakcik mat nor kat sungai ramal dalam.. masa sekolah menengah masuk asrama, so jalan kaki aje.. then masa kat UK jalan kaki pernah, naik basikal pernah, naik skuter kayuh ngan kaki pernah, naik bas pon pernah.. masuk uitm, jalan kaki balik mendaki bukit bukau yang mencanak itu.. tapi aku masih tak kurus juga walau banyak berjalan.. masa part 3/4 baru start pakai kreta..
SEKARANG: dah ada kreta sendiri walaupon keretaku itu jatuh dalam kategori teksi di indonesia.. pasni memang aku nak pakai 4 wheel drive / hammer.. nak tengok, ade tak negara yang pakai 4WD / hammer utk teksi.. kalau ada jugak, aku naik superbike aje..
__________________________________________________________
4.PERCINTAAN
DULU: takde bf.. rapat2 dengan orang pernah kot..
SEKARANG: takde lagi.. tengah review borang2 yang ada ni.. ada lagi borang kosong nie, ada sapa2 nak isi?
_________________________________________________________

nak tag sapa plak ye? maleh la.. sapa nak buat, buat aje..

4 comments:

atty's said...

tang cita2..
dulu nak jadi tukang masak..lawak sungguh..kalo ingat..minat betui nak jadi chef..

haslina said...

hidup memang ibarat RODA..kejap2 kat atas kejap2 lagi kat bawah..
anyway good luck in everything ye dik...

julie^beth said...

kty - chef ty <-- ok jugak bunyinya tu..

kak haslina - thanx kak!!

Siti Nurul Jannah Fital said...

nice..kelakar pon ade kan..kisah dulu dan sekarang ni...