Sunday, May 31, 2009

jom jalan-jalan ke melaka dengan "DIORANG"

beberapa minggu lepas, mama kne observe student praktikal TESL upm di area melaka.. so jadual dah disusun, mama akan lepak kat melaka selamat seminggu.. yes, seminggu yu all.. memang bunyi macam ecxiting.. dahla nanti duk kat equatorial hotel, betul2 sebelah dataran pahlawan n mahkota parade.. memang heaven lah kan.. tapi aku, n kanak2 lain akan pergi lambat.. maklumlah, kne kerje kan..

sepanjang kat melaka tu, mamat n alim akan gilir2 main psp tu.. aku rasa, dulu masa ada psp tu pon takde sape nak main.. biler masuk aje game baru, fifa 2009, boleh pulak semorang nak main kan.. siap amek nombor lagi.. cheh

so widad tak habis2 nak bergaya dengan spec mata nichii die tu.. eleh.. mementang eman belikan.. sampai malam2 pon nak pakai jugak. nasib dalam lobby je die pakai.. kalau kuar, memang sah2 lah langgar orang, langgar beca, langgar dinding.. silap2 bleh pengsan..
semai, ko ni try nak buat kening macam the rock WWF tu ke? haruslah tak jadi kerna tak setinggi "dwayne the rock" tersebut..
this is my red mama.. sorry kak red , tapi my red mama lagi best!!! masa nie kite nak pegi mane ek?nak pegi dinner kot.. eh, ke lunch ye? sebab dah pakai sunglass siap2..
tengah posing2 kat lobby tu, boleh pulak ada watak2 lain nak menyibuk.. cheh!!!

mamat nak testing amek gambar sendiri tak jadi.. hahahhaa


shopping2 kat heritage gallery.. sempat lagi amek gambar.. time nie eman dah balik serdang
widad sibuk aje nak practice main game dancing mat tu.. kalo bleh kalahkan aku takpe jugak kan..
edegan wrestling dalam blik.

semai concentrate tengok ape tah

rambo mane nie?
aku dah siap awal2 dah.. diorang baru bersiap2..
takde keje dengan widad.. widad nie memang suka perasan sorang2 amek gambar

dalam lift pon nak amek gambar..

tengok, alim pakai tshirt jakarta..

shopping shopping shopping

kat jusco melaka.. sale teruk giller tapi takde bende yg menarik.. aiyakkkk.. macam pelik pulak biler aku cakap sale tak menarik.. tapi memang betul pon, barang2 yang dijugal memang tak menarik..
so petang last kitorang di melaka, kitorang decide utk pergi naik eye on malaysia.. mama tak nak ikut, nak berehat katanya.. so kitorang pon pergi berlima.. naik kreta aku aka teksi indon..

tu ha diorang yang sungguh excited nak naik london eye (read : eye on malaysia <- nama panjang sangat nak sebut) haruslah gambar aku takde time diorang berjalan menuju ke london eye tu sebabnyer akulah tukang amek gambarnyer... konon2 nak tunjuk rentetan peristiwa.. haha
mamat macam kejung aje naik london eye tu. padahal bukannye terasa sangat pon dalam bende alah tu.. tak terasa pon die bergerak. tapi kalo tengok luar n bawah, baru tau dah bergerak..
widad lah, over giller jerit2 ngade2 kunun gayat, etc.. aritue naik kat pesta penang lagi laju kincir die, taknak pulak ko jerit2 kan.. saje ngada. nak kata ada budak laki lain naik yang die nak flirting, takde plak..
all of us..
semorang dah lega lepas dah turun dari london eye.. so skrang ialah adegan amek gambar ok....
mamat n alim amek gambar london eye

semai amek gambar mamat n alim yang amik gambar london eye

widad amek gambar aku yang amek gambar semai amek gambar mamat n alim yang amek gambar london eye

aku amek gambar widad yang amek gambar aku yang amek gambar semai yang amek gambar mamat n alim yang amek gambar london eye
tumpang letak camera kat atas pokok tuk selft timer amek gambar sendiri.. ahhaha
yang nie letak camera atas tong sampah plak.. nasib tak masuk terus camera aku dalam tong sampah tu
ya, inilah tong sampah yang digunakan..

kanak 6

kanak 5

kanak 4

kanak 3 - bajet horatio

kanak 1 - aksi cipan


kanak 1 - aksi senget

free-style

1 2 3 lompat!!!
lepas dah amek2 gambar tu, ada pulak game air yang boleh dimain kat tepi parking lot.. alim, mamat n widad masuk lah dalam belon mcm roda tu main2 guling2 sampai peluh2 segala..





mari pulang ke hotel


esoknye kitorang pulang ke gagang - bandar seri putra.. hantar baju ke pusat dobi husna husni, kemas rumah n rehat... nanti kite pegi lagi ek..

3 comments:

Husna Mokhtar said...

best nye g jenjalan.....
nak g jgk la nnt..

drnormaliza said...

bukan seminggu oiii...tapi 10 hari babe..including sambungan minggu depan lagi 3 malam...
di manakah ibumu? tiada dalam gambar? aiman? sila photoshop!

julie^beth said...

husna - pegi, jgn tak pegi

drnormaliza - ibu saya ada di hotel ketika kitorang pegi ke london eye (read : eye on malaysia)... mwahahahahaha.. aiman pon tak pergi london eye sebab die OT kat upm.. nanti kitorang photoshop ek..