Monday, May 11, 2009

Hutang lagi - Cerita ceriti picnic di Sungai Sedayu, Rawang

dah berbulan2 lepas dah kitorang (geng office) berpicnic kat rawang nie.. tapi asyik peram aje gambar2 nie.. oleh kerana dah tadak modal n gambar pegi melaka tak download lagi, so citer pasal picnic nie..

sebenarnya tujuan berpicnic ni kununnya farewell party tuk Huda yang akan tukar tempat kerje ke UiTM dihatiku kat perak.. pastu kebetulan pulak nanti bulan 6 Kak Nat nak kawen.. so dah alang2 kitorang dah sangap lama tak kuar tengok wayang, makan2 n etc, so plan lah nak berpicnic kat sungai..

so Kak Nat sebagai biro makanan yang bertauliah (ke???) dah bagi2 tugas sapa kne bawak ape.. so aku kne bawak air batu, cooler box n surat kabar.. giler senang.. hehe.. sebabnyer kak nat dah bawak ayam n kambing (dah beliau dah marinate).. kak ifah dan goreng mee.. huda dah bawak sandwich.. watak tambahan adalah budi n muaz yg bawak besi utk bakar n bawak badan diorang aje..

so planning nak bertolak ke rawang dari rumah huda adalah pkul 7.30am.. tunggu punya tunggu pasangan suami isteri (budi n muaz) ni, pkul 8.30 barulah diorang sampai.. giler lama.. aku n huda siap dah baring2, tertidur n terjaga balik, diorang blum sampai2 lagi.. cheh.. kak nat, acoi fiancee kak nat), kak ifa n kak silah(kawan kak ifa) dah lama tunggu kitorang..

sampai aje suami isteri tu, terus kne ceramah free dari aku n huda.. macam2 alasan diorang, isi minyak dulu la, terjaga lambat la.. kejiiii..

so sambil2 tengah kekiri kekanan duk dalam kereta yg budi bawak, kitorang makan dulu sandwich yg huda dah buat.. lapar kan.. hehe..

sampai aje kat campsite, terus pilih port yang best (agak best jugak) then bentang tikar.. terus Allahummabariklama fima rozaktana wakina 'azabannar amin.. nasib ada mee goreng kak ifah n sandwich huda.. aku pon buat lah air.. tatau lah ape rasa.. aku rasa sedap aje.. hehe

lepas tu setting besi pembakar atas batu n hidupkan api (biro budak2 laki yang buat).. bara dah dapat, terus start bakar membakar ayam, udang n kambing..


posing itu penting ye..

dah start bakar membakar tu, boleh pulak aku nak mencari toilet nak.. ish.. dahla jauh giler toilet.. aku, huda n kak nat pon menapak lah pegi.. lgpon huda nak tukar baju.. die dah tak sabar nak terjun gedebush dalam sungai tu..

misi mencari toilet

intro - mula2 masuk kaki dulu.. huda seperti biase, control tudung ok utk nampak LAWA walaupon mandi sungai.. haha
budi amek port atas batu

muaz plak lepas dah setting bara, terus buat teknik menhilangkan diri dengan alasan misi mencari ikan tengas.. akhirnya dapat jugak satu..
agenda makan-makan pulak siap bleh beralih2 tempat.. dari atas tikar ke tepi tempat bakar ayam ke atas batu tepi sungai.. sila kira ya.. tengok, huda dah tukar tudung pasal tudung tadi tu kemek.. nanti tak AYU dah.. haha
kak ifa amek gambar nie nak tunjuk kat pakcik syed mukhiar.. hehe
mak n bapak yang menjaga kami n memberi kami makan pada hari tersebut..
lepas tu, kitorang dah start berkemas nak balik.. elok aje siap berkemas, hujan turun.. then cepat angkut barang masuk dalam kreta n bergerak pulang.. kitorang bajet nak pegi karaoke lepas tu.. tapi budi n muaz tak bawak baju lebih utk salin.. so kne balik dulu rumah diorang tukar baju..

boleh pulak ada adegan drift mengalahkan fast n furious yang menyebabkan tayar kreta budi bocor.. tunggu die tukar tayar dulu.. then baru kitornag pegi alamanda utk berkaraoke..

memang best lah picnic ngan diorng.. lenkali kita pegi lagi ye.. tunggu huda datang KL n kaknat balik dari hanimun.. hehe

3 comments:

atty's said...

sonoknya picnic..

julie^beth said...

memang best.. sekali sekala jadi budak2.. hehe

Husna Mokhtar said...

cik Aliaa...memang kaki melancong ek..huhu..sume tempat die g picnic..hehe